Zarade na fizičkim poslovima 200-300 dinara na sat

Zarade na fizičkim poslovima 200-300 dinara na sat

Dok brojni mladi ljudi čekaju posao na evidenciji Nacionalne službe za zapošljavanje, ima i onih koji se odlučuju da, dok ne dobiju posao u struci, nešto rade.

Od velike pomoći tu su im studentske zadruge, koje nude posao studentima, ali i mladima do 30 godina, i, po svemu sudeći, posla, za one koji su spremni da rade, ima.

To je, svakako, dobra prilika da se nešto zaradi, obezbedi džeparac, ilo nadopuni porodični budžet, ili možda počne priprema za nastupajuće leto i odlazak na more. Naime, u studentskim zadrugama posla ima, a zarade su šarolike i zavise i od poslodavaca, ali i vrste posla.

Dnevno se, u zavisnosti od vrste posla, može zaraditi od oko 1.000 dinara, ali i znatno više jer se satnica kreće od oko 150 dinara, pa i do 400 dinara.

Za sada se još ne nude poslovi u poljoprivredi ili su veoma retki, a veću ponudu treba očekivati za oko mesec dana, kada pravi poslovi na njivi i statruju.

Foto: www.rtv.rs

Foto: www.rtv.rs

Po rečima Valentine Krstić Budimirović iz Omladinske zadruge „Pravi pobednik”, za sada u ponudi nema sezonskih poslova, ali posla ima, a ima i zainteresovanih da rade.

“Ponuda poslova je različita, satnica je od 150 dinara pa naviše i zavisi od vrste posla. Najviše se plaća posao na takozvanom grubom čišćenju jer je satnica i do 400 dinara, dok se za deljenje flajera, što uglavnom rade devojke, na sat može zaraditi 150 dinara”, kaže Valentina Krstić Budimirović.

Po njenim rečima, na utovaru i istovaru za sat se može zaraditi od 200 do 300 dinara, za poslove obezbeđenja na utakmicama satnica je 250 dinara, a za promocije od 200 do 250 dinara.

Ni u Omladinskoj zadruzi „Omega deal” trenutno nema ponude sezonskih poslova u poljoprivrdi, ističe direktor Zoran Vranješević, ali bi uskoro trebalo da budu aktuelni. I preko te zadruge za posao promocije u hipermarketima i tržnim centrima na sat se može zaraditi od 150 do 250 dinara, dok je za fizičke poslove, recimo uklanjanje šuta, zarada oko 200 dinara po satu.

Veću ponudu sezonskih poslova u poljoprivredi očekujemo od početka maja, a zarade na sat kreću od 130 pa naviše, a ima i poslova koji se plaćaju po učinku, recimo kada se beru višnje. Zainteresovanih da rade ima, mada ima i situacija da ne možemo odmah da nađemo raspoložene da se prihvate posla, koji biraju šta će raditi, ali to je ipak daleko ređe u odnosu na one koji se odazivaju pozivu da rade”, kaže Vranješević.

Direktor Omladinske zadruge „Sajam” Vesko Pižurica ukazuje na to da je ponuda poslova šarolika: od onih gde je potrebna snaga – najčešće selidbe, ali i mnogih drugih. Satnica se razlikuje od poslodavca do poslodavca, kao i od vrste posla, ali se ne spušta ispod 150 dinara, dok se za obavljanje administrativnih poslova na sat može zaraditi 250 dinara. On ističe da se veoma retko dešava da neko odbije ponuđeni posao, a da nema ni zamerke na visinu zarade.

“Ponuda poslova u poljoprivredi za sada je skromna, uglavnom se traže radnici na okopavanju ili plevljenju, ali uskoro očekujemo veću tražnju za posao na njivama”, kaže Pižurica.

Izvor: GdeInvestirati/Dnevnik

Previous NATO borbene jedinice presrele Šojguov avion
Next Beogradska berza: Pad tržišta, blagi oporavak Fitofarmacije

You might also like

Karijera

Zašto u Srbiji ne postoje “studentski krediti”

Dok studiranje u Srbiji postaje sve skuplje, a roditelji sve nemoćniji da deci finansiraju četvorogodišnje školovanje, brucoš prepušten sam sebi nema nikakve šanse da samostalno otplati studije – ni jedna

Karijera

Raspisan konkurs za podršku projektima zaštite životne sredine

Ministarstvo poljoprivrede i zaštite životne sredine Srbije raspisalo je juče konkurs za dodelu novca projektima životne sredine koje realizuju udruženja i druge organizacije civilnog društva u 2016. godini.

Karijera

Platu veću od prosečne u Srbiji imaju zaposleni u samo osam delatnosti

Poslednji podaci Republičkog zavoda za statistiku govore da je prosečna plata isplaćena prošlog meseca u Srbiji bila 46.990 dinara, ili 379 evra. Prosečna neto zarada nominalno je veća 13,2% u odnosu