Vučić odgovorio Izetbegoviću: Tolerisaćemo pretnje, jer ne znam alternativu

Vučić odgovorio Izetbegoviću: Tolerisaćemo pretnje, jer ne znam alternativu

Premijer Aleksandar Vučić odgovorio je na najave Bakira Izetbegovića da će BiH pokrenuti reviziju postupka po tužbi protiv Srbije za agresiju.

U odgovoru na najnovije političke pretnje predsedavajućeg predsedništva BIH Bakira Izatbegovića, premijer Vučić danas je kazao:

Žao mi je što Bakir Izetbegović izmišlja da bilo ko iz Beograda preti Bosni i Hercegovini. Kao predsednik vlade Srbije to nisam činio ni pre, ni za vreme, a ni posle bilo kakve izborne kampanje.

Istina je samo jedna i potpuno nedvosmislena. Bakiru izetbegoviću nije bilo potrebno ni dva dana po okončanja izricanja presude Radovanu Karadžiću da pokrene inicijativu, umesto za konačnim pomirenjem, on iznosi predlog za pravnu i političku osvetu nad Srbima.

Time je Bakir Izetbegović pretio Srbiji, a mi ćemo njegove pretnje tolerisati, jer ne znam šta bi bila alternativa. Pretpostavljam da je Bakir Izetbegović slučajno prenebregao činjenicu da se, pre svega, govorilo o političkom nasilju, što svakako jeste bila njegova najava revizije tužbe za genocid.

A, što se tiče nasilja, sa ponosom ističem da se u Srbiji svi zločini i svaka vrsta nasilja itekako kažnjavaju.

Bilo bi dobro kakad bi Bakir Izetbegović pokazao više volje da zločini nad Srbima u BiH budu rasvetljeni, a ubice i kriminalci privedeni pravdi. Makar oni za koje postoje živi svedoci da su ljudima vadili oči samo zato što su Srbi. To bi, siguran sam, bio dobar početak provođenja prava i pravde i važan doprinos politici mira na Balkanu.

Srbija je u potpunosti posvećena miru i pomirenju i nikakvim žalbama i tužbama, i politizovanjem pojedinačnih slučajeva, krivca za sukobe neće tražiti ni u bošnjačkom narodu, niti u bilo kom narodu sa prostora bivše Jugoslavije”, naveo je premijer Vučić.

Izetbegović je najavio da će, ako bude novih elemenata a na osnovu presude izrečene ratnom lideru bosanskih Srba Radovanu Karadžiću u Haškom tribunalu, BiH pokrenuti reviziju postupka po tužbi protiv Srbije za agresiju genocid.

Izvor: Tanjug.rs
Previous Tužba protiv VW zbog lažne kampanje ekoloških dizel vozila
Next Yellen još nije spremna da menja taktiku

You might also like

Društvo

Donald Trump najavio odlazak iz biznisa

Prema izveštaju svetskih medija, novoizabrani američki predsednik Donald Trump povući će se iz biznisa.

Politika

Zbog milion evra Finska zatvara granicu sa Rusijom

Zbog godišnje uštede od skoro milion evra Finska planira da zatvori svoje granične prelaze sa Rusijom.

Tema dana

Džozef Bajden u utorak dolazi u Srbiju

Potpredsednik SAD Džozef Bajden (Joseph Biden) doputovaće u utorak u Beograd, gde će razgovarati sa srpskim državnim vrhom.