Skupština AIK banke odobrila prinudan otkup akcija

Skupština AIK banke odobrila prinudan otkup akcija

Vanredna skupština akcionara AIK banke, održana u petak, 25. marta, usvojila je tačku dnevnog reda koja se odnosi na prinudan otkup akcija od manjinskih akcionara.

Kao što je poznato, prethodno je većinski vlasnik ove banke, MK grupa, putem ponude stekao 91,9 odsto običnih akcija, 87,1 odsto prioritenih kumulativnih akcija i 44,8 odsto prioritetnih konvertibilnih akcija.

Prinudan otkup akcija biće sproveden po ceni iz ponude, a za obične akcije cena otkupa iznosi 1.800 dinara po akciji, dok se proteklih dana akcijama ove banke trgovalo na nivou od 1.830 dinara.

AIK banka drži trenutno blizu šesto odsto domaćeg bankarskog tržišta, a MK grupa je uspela da ovu banku preuzme za oko 130 miliona evra.

Izvor: WISEBroker.rs
Previous Beograd i Bela Palanka: 50.000 dinara razlike u plati
Next Impol Seval ostvario rekordan rezultat u 2015, dobit 902 miliona dinara

You might also like

Najvažnije vesti

Beohemija-Inhem iz Zrenjanina u stečaju

Proizvođač praškastih i tečnih deterdženata Beohemija-Inhem iz Zrenjanina, najpoznatija po brendovima “Duel” i “Spin”, ušao je u stečaj.

Industrija

Neće biti otpuštanja u Fiatu, uspeo program dobrovoljnog odlaska

Program dobrovoljnog odlaska radnika iz “Fiata” uspeo je u potpunosti i neće biti otpuštanja rekla je direktorka “Fiata” Silvija Vernetti u razgovoru sa premijerom Aleksandrom Vučićem, prenosi RTS.

Kompanije

Vučić: Hesteel preuzeo Železaru, Fiat ostaje u Srbiji mnogo godina, u planu razgovori s Putinom i Medvedevim o izvozu

Fiat ostaje da radi u Kragujevcu još mnogo godina, Hesteel je preuzeo Železaru Smederevo, a deficit gotovo da ne postoji, jer za prvih šest meseci iznosi 3,9 milijardi dinara, umesto