Google i Amazon samo šest milijardi dolara manje vrede od kineskog tržišta akcija

Google i Amazon samo šest milijardi dolara manje vrede od kineskog tržišta akcija

Bank of America Merrill Lynch uporedio je vrednost nekih najvećih svetskih kompanija s vrednostima berza akcija u nekim zemljama sveta.

Netflix vredi 40 milijardi dolara, akcije McDonaldsa vrede 109 milijardi, a Google i Amazon zajedno dostižu cenu oko 747 milijardi dolara.

Bank of America Merrill Lynch izračunao je baš to i uporedio vrednost nekih najvećih svetskih kompanija s vrednostima berza akcija u nekim zemljama sveta.

Tako naprimer Adobe vredi 42 milijarde dolara, otprilike kolika je i vrednost poljskog tržišta vrednosnim papirima. PayPal vredi otprilike koliko i sve akcije izlistane na turskoj berzi.

Intel vredi koliko cela meksička berza, 140 milijardi dolara, McDonalds je sam snažan kao rusko tržište akcija (109 milijardi), Mastercard je dve milijarde moćniji od berze u Indoneziji, a Google i Amazon samo su šest milijardi dolara manje vredni od kompletnog tržišta akcijaa u ogromnoj Kini, piše Večernji list.

Izvor: GdeInvestirati/Banke.hr
Previous Legalizacije svinjca i šupe 5.000 dinara
Next Airport city: Grade se još dve zgrade

You might also like

Berza

Goldman Sachs: Budućnost je u manje bogatim ulagačima

Američka bankarska grupa Goldman Sachs, budućnost vidi u manje imućnim ulagačima, saznaje se od osoba dobro upućenih u nove inicijative.

Svetske berze

Azijske berze zabeležile rast, dolar pao

Na azijskim berzama u četvrtak su cene akcija dostigle najviše nivoe u dve godine, dok je dolar oslabio nakon što je američki Fed nagovestio da će kamatne stope povećavati postepeno.

Tema dana

Dolar ojačao, cena zlata pala 1,7 odsto za nedelju dana

Vrednost američkog dolara porasla je drugu nedelju zaredom podstaknuta obnovljenim nadama investitora da bi Federalne rezerve mogle povećati kamatne stope u dva navrata.