Al Jazeera otpušta 500 zaposlenih

Al Jazeera otpušta 500 zaposlenih

Al Jazeera, katarska tv-mreža, otpušta oko 500 zaposlenih ili više od 10 posto, izvestila je u nedelju, uz objašnjenje da je odluka odraz finansijskog pritiska na malu zalivsku državu zbog globalno niskih cena nafte i prirodnog plina.

Većina onih koji će dobiti otkaz fizički je smeštena u sedištu tv-mreže u Dohi, stoji u saopštenju Al Jazeera koju kontroliše katarska kraljevska porodica. Pre odluke o otpuštanju mreža je zapošljavala oko 4000 ljudi.

Direktor tv mreže Mustafa Souag kazao je da je AlJazeera morala pribeći otpuštanjima kako bi ostala konkurentna i očuvala svoj položaj na svetskom medijskom tržištu.

AlJazeera je osnovana 1996. u sklopu napora Katara da svoju ekonomsku moć pretoči u politički uticaj. Vrlo brzo je osvojila milione gledalaca među arapskim svetom, nudeći necenzurirane rasprave koje su se u programima drugih televizija retko viđale i emiovale.

Izvor: GdeInvestirati/Hina
Previous Airport city: Grade se još dve zgrade
Next Acer: Pad neto dobiti za 66%

You might also like

Kompanije

Sud odlaže stečaj Azotare

Privredni sud u Pančevu za mesec dana je odložio ročište o uvođenju stečaja u Azotaru, rekao je predsednik Samostalnog sindikata te fabrike Gradiša Živanović.

Prehrambena industrija

Austrijska “Agrana” zainteresovana da investira oko 60 miliona evra u Srbiji

Austrijska kompanija “Agrana”, jedna od najvećih prerađivačkih kompanija voća, žitarica i krompira u EU, veoma je zainteresovana da investira oko 60 miliona evra u Srbiji u prehrambenu industriju, saopštilo je

Kompanije

IKEA: U poslovnoj 2017. ostvaren promet od 34,1 mlrd EUR

IKEA Grupa ostvarila je tokom poslovne 2017. godine ukupni prihod u vrednosti od 34,1 mlrd EUR, saopštila je ta kompanija i navela da je ostvarena prodaja veća od prošlogodišnje za