Acer: Pad neto dobiti za 66%

Acer: Pad neto dobiti za 66%

Zarada posrnulog tajvanskog proizvođača personalnih računara, Acer, pala je u 2015. godini za dve trećine.

Profit Acera je u prošloj godini iznosio 603,7 miliona tajvanskih dolara (TWD) ili 18,5 miliona USD, što je za 66o isto manje u odnosu na neto dobit iz 2014. godine. Istovremeno, prihodi su smanjeni za 20 odsto, na 263,78 milijardi TWD u 2015.

Acer je najavio kompletnu reorganizaciju i podelu svog poslovanja na dva dela. U odvojenom saopštenju, Acer je otkrio da će oformiti holding kompaniju koja će upravljati novim delatnostima, kao što su cloud usluge i proizvodnja pametnih uređaja.

foto: climateroadmap.com

foto: climateroadmap.com

„Nova struktura će se baviti različitim potrebama razvoja IT hardvera“, navodi se u saopštenju kompanije, ali se ne precizira da li će ova reorganizacija doneti ukidanje radnih mesta.

Acer, nekada drugi najveći svetski proizvođač personalnih računara, zapao je u probleme zbog slabljenja potražnje i jačanja konkurencije.

Izvor: GdeInvestirati/Capital.ba
Previous Al Jazeera otpušta 500 zaposlenih
Next Zbog ovoga su na listi najboljih poslodavaca

You might also like

Najvažnije vesti

Miodrag Kostić kupio trećinu Aerodroma Portorož

Vlasnik „MK grupe“ Miodrag Kostić kupio je 30,45 odsto Aerodroma Portorož u Sloveniji, a zainteresovan je i za preostali deo.

Kompanije

Srbija pomaže investitorima koji ulože 100.000 evra i zaposle 10 ljudi

Svako preduzeće koje uloži 100.000 evra i zaposli najmanje deset ljudi, moći će da dobije državnu pomoć.

Kompanije

Tesla Motors: Počela prodaja električnih automobila

U pokušaju da električni automobili budu dostupni većem broju ljudi, kompanija Tesla počela je prodaju sedan “Model S” automobila po nižoj ceni od prethodog modela, saopšteno je iz te kompanije.