Simpo izbegao stečaj

Simpo izbegao stečaj

Simpo iz Vranja uspeo je da prevaziđe brojne probleme i izbegne stečaj.

Najpoznatiji srpski proizvođač nameštaja Simpo iz Vranja, posle mnogobrojnih problema sa kojima se suočavao i pokretanja proizvodnje početkom prošle godine, uspeo je da najteže probleme prevaziđe i izbegne stečaj, te je kompanija prošle godine, da bi podmladila kadar, zaposlila 158 novih ljudi”, rekao je generalni direktor Slađan Disić.

Zahvaljujući kreditu od pet miliona evra koje je Simpo dobio od Fonda za razvoj, uspešno je pokrenut proizvodni proces u svim fabrikama.

“Sa dosta muka smo uspeli da se vratimo na tržište, pa čak i osvojimo nova u Nemačkoj, Rusiji, na Kipru…”,rekao je Disić.

U poslednjih godinu dana, Simpo je izmirio deo starih obaveza u iznosu od 470 miliona dinara i smanjio dugove prema bankama u iznosu od oko 11 miliona evra.

Sada je kapital firme uvećan za 15 miliona evra, rashodi su prepolovljeni.

“Uložili smo 350.000 evra za unapređenje proizvodnje u fabrici dušeka u Bujanovcu i uspeli da na ime zarada isplatimo radnicima 5,5 miliona evra”, kazao je Disić.

Izvor: Novosti.rs
Previous Kad inženjeri muzu krave, doktori nauka beže iz zemlje
Next Srpski hemičari bakterijama čiste zemlju i vodu od zagađenja

You might also like

Kompanije

Kako je propala Nokia zbog manjka vizije

Mali grad u Finskoj ne izgleda naročito privlačno, ali jednom kada saznate da je njegovo ime itekako poznato u svetu tehnologije, njegovim ulicama ćete hodati sa poštovanjem i određenom dozom

Kompanije

Qatar Airways otpočinje letove na relaciji Sarajevo-Doha

Qatar Airways, jedna od najvećih i najrenomiranijih aviokompanija u svetu, od utorka, 31. oktobra otpočinje letove na relaciji Sarajevo-Doha.

Najvažnije vesti

Skladišta peleta u Beogradu skoro ispražnjena, fabrike ostale bez sirovina

Oštra zima i povećana potražnja na tržištu, glavni su razlozi nestašice peleta u Beogradu. Ne zna se ni kada će ga biti dovoljno jer nedostaje i sirovina za proizvodnju biogoriva