EU ne donosi odluku o prodaji Železare Smederevo

EU ne donosi odluku o prodaji Železare Smederevo

Informacija da će Evropska komisija u prvoj polovini aprila doneti odluku da li će dozvoliti Srbiji da proda Železaru Smederevo kineskoj kompaniji HBIS je potpuno netačna, kaže za Danas dobro obavešteni izvor blizak poslovodstvu te kompanije.

On je demantovao i tvrdnje nekih srpskih medija da će odluka o tome biti doneta posle pregovora sa srpskom delegacijom koju će predvoditi ministar privrede Željko Sertić.

“Ono što je tačno jeste da će nadležni organi Evropske unije ispitivati taj slučaj o kojem će obavestiti Evropsku komisiju. Taj proces može potrajati godinu do dve nakon čega će Evropska komisija dati svoj sud. Vlada Srbije razmatra taj slučaj sa EU i on se odvija postepeno”, tvrdi ovaj izvor.

Pojedini mediji ovih dana pisali su da delegacija Srbije treba da uveri Brisel da će, ako HBIS kupi Železaru, na evropsko tržište dolaziti roba samo iz Smedereva, a ne i iz Kine, kao i da se utvrdi da li je kršenje Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju to što država Srbija preuzima dug čeličane od 470 miliona evra.

Izvor: Danas.rs
Previous Šta PKB nudi potencijalnom investitoru?
Next Spoljnotrgovinska razmena: Srbija rast 5%, Vojvodina pad 11,1%

You might also like

Kompanije

U Fiatu višak 900 radnika, manje od 500 se prijavilo za otpremnine

Za dobrovoljni odlazak iz kompanije Fiat Chrysler automobili Srbija prijavilo se manje od 500 radnika, piše Danas.

Kompanije

15 kandidata prijavljeno na konkurs za generalnog direktora EPS

Svega 15 kandidata prijavilo se za obavljanje funkcije generalnog direktora javnog preduzeća Elektroprivreda Srbije, pišu Novosti. 

Kompanije

Kostić i Mišković ušli u trku za srpskog “kralja hotela”

Miodrag Kostić i Miroslav Mišković, dva vodeća srpska biznismena, kao da su ušli u trku ko će postati srpski kralj hotela.