Rekordna dobit Tehnogasa od 1,8 milijardi dinara

Rekordna dobit Tehnogasa od 1,8 milijardi dinara

Najveći domaći proizvođač i trgovac tehničkim gasovima, Tehnogas, koji skoro dve decenije posluje pod kontrolom nemačkog Messera, zabeležio je u prošloj godini rekordnu dobit od 1,8 milijardi dinara, što je rast od 2,7 puta u odnosu na godinu pre, pokazuju podaci iz nekonsolidovanih izveštaja kompanije objavljeni na Beogradskoj berzi.

Poslovna dobit Tehnogasa porasla je 7,9 odsto na 1,7 milijardi dinara, ali su za razliku od prošle godine izostali otpisi pa je ostvaren visok krajnji rezultat. Poslovni prihod kompanije, verovatno i pod uticajem veće aktivnosti smederevske Železare, porastao je 14,5 odsto na 6,8 milijardi dinara.

Akcije Tehnogasa od početka godine beleže pad vrednosti od 8,3 odsto, a na jučerašnjoj cei od 7.982 dinara tržišna kapitalizacija kompanije iznosi 8,3 milijarde dinara (67,3 miliona evra). Messer drži vlasnički udeo od nepunih 82 odsto, dok se ostatak akcija nalazi u rukama manjinskih akcionara.

Izvor: WISEBroker.rs
Previous SAD naseljavaju iranske mudžahedine u Albaniju
Next Sećanja: 17 godina od NATO bombardovanja

You might also like

Kompanije

Pirelli se vraća na berzu

Italijanski proizvođač guma, Pirelli, podneo je zahtev Milanskoj berzi za listiranje 40% akcijskog kapitala kroz inicijalnu ponudu akcija (IPO), dok se početak trgovanja ovom hartijom očekuje u oktobru.

Prehrambena industrija

Imovina kikindske firme Prima Produkt na prodaji

Na prvoj prodaji na doboš imovine kikindskog preduzeća “Prima prudukt” u stečaju, čija je procenjena vrednost 1,205 milijardi dinara, ponuđenu u delovima u 11 celina, podnete su ponude za kupovinu

Kompanije

Volkswagen uvećao procenu rasta prihoda do 2020. godine

Volkswagen je uvećao srednjoročnu prognozu prihoda do 2020. godine, na osnovu povećane tražnje za novim sportskim terencima na tržištima u nastajanju.