Podravka isplaćuje dividendu nakon deset godina

Podravka isplaćuje dividendu nakon deset godina

Posle sednice Uprave i Nadzornog odbora Podravke odlučeno je da se isplati dividenda akcionarima od dela dobiti za poslovnu 2015. godinu.

Prehrambeno-farmaceutska kompanija Podravka iz Koprivnice prvi put nakon 10 godina isplaćuje dividendu.

Dividenda će iznositi sedam kuna po akciji.

U utorak su u Koprivnici održane sednice Uprave i Nadzornog odbora Podravke na kojima su utvrđeni revidirani finansijski izveštaji Grupe Podravka i Podravke d.d. za 2015. godinu i predlog odluke o upotrebi dobiti Podravke d.d. za poslovnu 2015. godinu.

Dobit Grupe Podravka za poslovnu 2015. godinu iznosi 397,3 miliona kuna (5,3 miliona evra) dok je Podravka d.d. u 2015. godini ostvarila neto dobit od 157 miliona kuna (2,08 miliona evra).

42 odsto akcija Podravke drže hrvatski penzijski fondovi, dok se 25,4 odsto akcija nalazi u vlasništvu države. Trenutno se prodaje po ceni od 327,2 kune, što je rast od 13.8% u odnosu na 2014. godinu, a tržišna kapitalizacija iznosi 2.378 miliona kuna.

Podravka je jedina akcija koja ni jednom nije izašla iz sastava berzanskog indeksa CROBEX od početka njegovog računanja.

Izvor: Gdeinvestirati.com
Previous Poslovni forum u Frankfurtu: Saradnja Srbije i Nemačke na uzlaznoj putanji
Next Dim iz elektrana poguban po zdravlje: Najštetniji TENT i Kostolac

You might also like

Kompanije

C&A pada u ruke Kineza

Vlasnici evropskog modnog lanca C&A razmatraju mogućnost prodaje te kompanije kineskom investitoru, navodi nemački nedeljnik “Špigel”.

Kompanije

BAT za 49,4 milijardi dolara preuzeo američki Reynolds American

British American Tobacco (BAT) saglasio se danas da plati gotovo 50 milijardi dolara (47 milijardi evra) za preuzimanje kontrole nad rivalskom američkom firmom Reynolds Americana, čime će nastati najveća svetska

Banke i finansije

Naplata otpisanih potraživanja pogurala dobit Jubmesa

Beogradska Jubmes banka zabeležila je stabilno poslovanje iz osnovnog biznisa u prvih šest meseci tekuće godine i popravila krajnji rezultat, zahvaljujući naplati ranije otpisanih potraživanja.