Osam fudbalskih terena velika plutajuća solarna farma

Osam fudbalskih terena velika plutajuća solarna farma

Kompanija Thames Water sagradila je najveću plutajuću solarnu farmu u Evropi, koja se nalazi na sredini rezorvoara kojim se London snabdeva vodom.

Nalazi se van grada, zauzima površinu koja odgovara veličini osam fudbalskih terena isastavljena je od 23.000 solarnih panela.

Kompanija je izgradila solarnu farmu kako bi obezbedila energiju koja joj je potrebna kako bi potrošače snabdevala pijaćom vodom.

Thames Water troši 144 miliona dolara godišnje na utrošenu energiju, a izgradnjom ovog ogromnog izvora obnovljive sunčeve energije smanjiće trošak za čak 28 miliona dolara.

Izvor: GdeInvestirati/B92
Previous Dun&Bradstreet: U Srbiji cyber kriminal veći za 50%
Next Nafta pala ispod 40 dolara za barel

You might also like

IT

Proizvodnja iPhone-a ostaje u Kini

Deo predsedničke kampanje Donalda Trumpa, koji će na čelu SAD-a 20. januara zameniti Baracka Obamu, temeljio se na obećanjima kako će vratiti proizvodnju američkih uređaja u SAD, ali od toga na

Kompanije

Fond ICD iz Dubaija preuzima aerodrom u Tivtu

Državni investicijski fond Dubaija ICD, inače, novi vlasnik elitnog nautičko-turističkog centra “Porto Montenegro”, trebalo bi da preuzme aerodrom u Tivtu, pišu “Vijesti”.  

Najvažnije vesti

Slavica Pavlović: Nije u planu prodaja Eurobanke u Srbiji

Predsednica Izvršnog odbora Eurobanke u Srbiji Slavica Pavlović izjavila je da nije u planu prodaja te banke čiji su vlasnici privatni investitori, a država Grčka ima udeo od 2%.