Dinar bez promene u odnosu na evro, NBS intervenisala na deviznom tržištu

Dinar bez promene u odnosu na evro, NBS intervenisala na deviznom tržištu

Vrednost dinara prema evru neznatno je promenjena u odnosu na juče i zvanični srednji kurs za četvrtak iznosi 122,9228 dinara za evro.

Na mesečnom nivou dinar je u odnosu na evro jači 0,4 odsto, dok je u poređenju sa istim danom prošle godine srpska valuta slabija za 2,2 odsto,

Od početka godine dinar je prema evru pao za 1,1 odsto.

U odnosu na američku, vrednost srpske valute je oslabila 0,3 odsto te je zvanični srednji kurs danas 109,9882 dinara za dolar.

Prema američkoj valuti, dinar je na mesečnom nivou ojačao za 1,8 odsto, dok je na godišnjem nivou dinar slabiji za 0,2 odsto.

Od početka godine dinar je prema dolaru porastao za 1,1 odsto.

Najviša vrednost dinara prema evru u ovoj godini bila je 4. januara, 121,5141 dinara, a najniža 25. februara, 123,5329 dinara za evro.

Kako bi ublažila dnevne oscilacije kursa Narodna banka Srbije juče je intervenisala prodajom 15 miliona evra na međubankarskom deviznom tržištu.

Od početka godine NBS je na deviznom tržištu prodala 540 miliona evra (uključujući i jučerašnju intervenciju) i kupila 10 miliona.

Previous Negativne kamatne stope i u Mađarskoj
Next Selaković: Mlade na selu zadržava preduzetništvo

You might also like

Berza

Azijske berze skočile, dolar malo ojačao

Najviše je jutros porastao tokijski Nikkei indeks, zahvaljujući nadi ulagača da je jačanja jena prema dolaru zaustavljeno, nakon što je juče kurs američke valute pao na najniži nivo u 17 meseci.

Berza

Beogradska berza: Pad indeksa uz slabu investicionu aktivnost

Današnji trgovački dan obeležio je pad berzanskih indeksa uz neveliku investicionu aktivnost. Ukupan promet u trgovanju iznosio je 14 miliona RSD (0,11 miliona EUR), dok je indeks Belex15 oslabio 2,6%

Svetske berze

Evropske berze malo porasle na početku nedelje

Na evropskim berzama su u ponedeljak ujutro cene akcija blago porasle zahvaljujući dobrim poslovnim rezultatima kompanija i nadi ulagača u nove podsticajne mere.