Ovo je savršen kandidat za prvi “pametni grad” na svetu

Ovo je savršen kandidat za prvi “pametni grad” na svetu

Profesor softverskog inženjerstva na Univerzitetu u Ajdelejdu smatra da bi upravo ovaj grad mogao da bude najpogodniji za utvrđivanje načina na koji bi integrisana upotreba tehnologije mogla da poboljša živote stanovnika.

Projekat ‘The Smart City’ počeo je u saradnji sa vladom Južne Australije, lokalnim vlastima i tehnološkom kompanijom Cisco.

Predstavnik Odbora za građanske slobode Tim Vines prihvatio je zamisao da bi automatizacija mogla da poboljša živote stanovnika, uz napomenu da je ipak neophodno saznati kakve tipove informacije će prikupljati ugrađeni senzori.

On je naveo da su glavna pitanja – ko će skladištiti te podatke, koliko dugo će biti skladišteni, kao i ko će sve moći da im pristupi.

Gospodin Vines je dodao da bi senzori takođe ugrozili anonimnost koju građani Adelejda trenutno uživaju.

Izvor: GdeInvestirati/LonelyPlanet/B92
Previous Ovde odlazi najveći deo novca EU
Next Podržite Indiegogo projekat: Letnji kamp za učenje srpskog jezika

You might also like

Društvo

Amerikanac na lutriji osvojio 400 miliona dolara

Džekpot američke lutrije “Powerball” u iznosu od Preko 400 miliona dolara izvučen je u Nju Džerziju, saopšteno je iz lutrije.

Društvo

Podnošenje zahteva za refundaciju bebi PDV-a od 1. do 15.februara

Pravo na refundaciju PDV-a na opremu i hranu za bebe može se ostvariti do 1. jula 2018. godine, do kada je odložena primena novog Zakona o finansijskoj podršci porodica s

Društvo

Luksuzan život ga “oterao” na sud

Sinu predsednika Ekvatorijalne Gvineje i potpredsedniku te male države u centralnoj Africi, Teodorinu Obiangu, istražni sud u Parizu naložio je sudjenje da bi se utvrdilo odakle mu novac za neobično