Miran dan na berzama azijsko-pacifičkog regiona

Miran dan na berzama azijsko-pacifičkog regiona

Cene akcija na berzama azijsko-pacifičkog regiona u sredu su blago oslabile iako su ostale relativno otporne na jučerašnje terorističke napade u Belgiji.

Indeks japanske berze Nikkei oslabio je 0,28 odsto, hongkonški Hang Seng je pao 0,25 odsto a Shanghai Composite 0,5 odsto.

Južnokorejski KOSPI oslabio je 0,08 odsto.

Indeks australske berze S&P/ASX 200 izgubio je na vrednosti 0,5 procenata.

Osim zbog pojeftinjenja nafte, kojoj je cena jutros pala za oko 0,30 odsto, investitori su izbegavali velike kupovine i zbog predstojećih uskršnjih praznika kada će većina glavnih berzi u svetu biti zatvorena.

Na mirnu trgovinu ukazuje i podatak da je obim trgovanja u Šangaju danas iznosio 10,76 milijardi akcija, što je jedva trećina u odnosu na trgovanje u utorak.

Izvor:Agencije
Previous SAD upozorile svoje građane na "potencijalni rizik" putovanja u Evropu
Next Sirija: Vladine snage zauzele grad Palmiru

You might also like

Berza

Cena bitkoina porasla na 750 dolara

Vrednost bitkoina porasla je na oko 750 $, što je blizu ovogodišnjeg maksimuma dosegnutog u junu mesecu kada je bitkoin koštao 765 dolara.

Svetske berze

Wall Street: Oprezna trgovina nakon uragana Harvey

Na Wall Streetu se u ponedeljak trgovalo oprezno dok se procenjuju štete koje je u Teksasu naneo uragan Harvey, pri čemu su cene akcija u finansijskom i energetskom sektoru pale, a u

Svetske berze

Cene nafte porasle više od 4 odsto

Cene nafte porasle su na međunarodnim tržištima više od 4 odsto nakon što je Saudijska Arabija nagovestila da će veliki proizvođači, na sastanku planiranom za kraj septembra, preduzeti mere kako