Ford dolazi u Rumuniju

Ford dolazi u Rumuniju

Američki proizvođač automobila Ford motor investiraće 200 miliona evra u proizvodnju manjih sportskih vozila Eko-sport u rumunskom ogranku Automobil Craiova.

To je najavio izvršni direktor Forda zadužen za Evropu, Jim Farley, prenosi Reuters.

Ford je preuzeo posrnulog rumunskog proizvođača Automobil Craiovu 2008. godine i u toj fabrici proizvodi model B-max, ali su zbog male tražnje prekidi proizvodnje u tom pogonu postali uobičajeni, navodi britanska agencija.

foto: imagejuicy.com

foto: imagejuicy.com

Proizvodnja sportskog terenca eko-sport počeće u jesen 2017, rekao je Ferli novinarima tokom posete pogonu u južnoj Rumuniji, dodajući da će “od tog trenutka Craiova postati jedini pogon za proizvodnju eko-sport modela za prodaju na tržištu Evrope (izuzev Rusije)”.

Kako je naveo, američka kompanija se nada da će zadržati postojeći nivo zaposlenih u Rumuniji.

Farley je dodao da očekuje da će u ovoj godini Ford prodati više od 200.000 sportskih vozila u Evropi, što bi bilo povećanje od 30 odsto u odnosu na godinu ranije.

Izvor: GdeInvestirati/Tanjug
Previous Savez sindikata Crne Gore prodaje prostor u Domu sindikata u Beogradu
Next Holandija zbog manjka kriminalaca zatvara zatvore

You might also like

Kompanije

Nelt Grupa najavljuje investicije u iznosu od 15 miliona evra

Nelt Grupa naredne godine uložiće 15 miliona evra u regionalno širenje ponude integrisanih logističkih usluga.

Kompanije

Aerodrom Nikola Tesla zabeležio blagi pad broja putnika

Aerodrom Nikola Tesla (AERO) zabeležio je neznatno smanjenje broja putnika u junu u odnosu na isti period 2015. godine, prvenstveno zbog smanjenja broja avio-operacija.

Kompanije

Kriza Agrokora srušila četiri ozbiljne kompanije

Dok je javnost bila zabavljena povratkom Ante Todorića u Hrvatsku, Trgovački sud u Zagrebu isti je dan na e-oglasnoj tabli objavio tablice osporenih potraživanja u predstečajnom postupku za kompaniju Granolio, ali i