Za Prokop zainteresovano 8 ponuđača

Za Prokop zainteresovano 8 ponuđača

Tender za izgradnju pristupnih saobraćajnica Železničke stanice “Beograd-Centar” je spreman. Među zainteresovanih izvođačima radova najviše domaćih građevinskih preduzeća.

Prema podacima Direkcije za gradsko građevinsko zemljište i izgradnju grada, za radove na Prokopu u prvoj fazi prijavilo se više uglavnom domaćih građevinskih preduzeća, kao grupni ponuđači.

Među zainteresovanim preduzećima za ovaj posao nalaze se stari poznavaoci Prokopa – ‘Energoprojekt niskogradnja’ i ‘Energoprojekt urbanizam i arhitektura’, ali i austrijski Strabag udružen sa domaćim preduzećima. Među zainteresovanima je i ‘MBA – Ratko Mitrović niskogradnja’ udružen sa firmom ‘Cvetnik’.

Izveštaj o pregledu pristiglih ponuda, uključujući i ponuđene cene, biće poznat po donošenju odluke o najpovoljnijem ponuđaču, a na osnovu izveštaja Komisije za javnu nabavku, kažu u Direkciji za gradsko građevinsko zemljište.

Javnom nabavkom su obuhvaćeni radovi na izgradnji puteva, raskrsnica, cevovoda za vodu i kanalizaciju, izgradnja mostova, potpornih zidova, postavljanje putne saobraćajne signalizacije…

Prilaz sa auto-puta

Prva faza pomenutih radova uključuje izgradnju saobraćajnog i putničkog prilaza sa auto-puta E-75 i obodnih gradskih saobraćajnica, prateće infrastrukture, kao i stanične zgrade. U prvoj fazi radova završiće se već probijeni podvožnjak ispod Bulevara mira. Za početak, koristiće se i postojeći prilazi kod Hitne pomoći i iz Ulice Dragana Mancea, kod Partizanovog stadiona.

Izvor: Novosti.rs
Previous Tony Verheijen: EPS ima potencijal da bude regionalni igrač, ali...
Next Saudijska Arabija neće dozvoliti da cena nafte ostane iznad 40 dolara

You might also like

Kompanije

Izraelski Danbar želi da ulaže u izgradnju postrojenja za preradu otpadnih voda u Kladovu

Izraelska korporacija Danbar zainteresovana je za podizanje pogona u Kladovu, čija bi investicija za početak obezbedila posao za 30 radnika.

IT

Google će pratiti transakcije kreditnim i debitnim karticama

Kompanija Google je na konferenciji oglašivača prikazala novi servis za merenje prodaje u prodavnicama kojim će praćenje navika korisnika moći da obavlja i u svakodnevnim situacijama a ne samo na

Najvažnije vesti

MMF usvojio četvrtu i petu reviziju aranžmana sa Srbijom

Bord izvršnih direktora MMF-a zaključio je kombinovanu četvrtu i petu reviziju stend baj aranžmana koji ta institucija ima sa Srbijom, uz poruku da je ekonomski oporavak Srbije prevazišao očekivanja.