Rusija najavila jednostrane udare u Siriji na prekršioce primirja

Rusija najavila jednostrane udare u Siriji na prekršioce primirja

Rusija je upozorila SAD da će danas početi da jednostrano silom odgovara na kršenja primirja u Siriji, ukoliko Washington odbije da koordiniše sa Moskvom angažovanje protiv onih koji ga krše, prenosi AP.

Ruska vojska je optužila SAD da odugovlače s odgovorom na predloge Moskve o pravilima za zajedničko praćenje primirja u Siriji i odgovore na njegovo kršenje.

Kako navodi AP, ruska vojska tvrdi da će dalja odlaganja voditi civilnim žrtvama.

General-poručnik Sergej Rudskoj iz Generalštaba ruske vojske naveo je u saopštenju da će Rusija, počevši od danas, početi jednostrano da koristi silu protiv onih koji krše primirje, ukoliko SAD ne odgovore na njene predloge o zajedničkom odgovoru.

Kako prenosi AP, State Department  insistira da Moskva i Washington konstruktivno rade na praćenju primirja i upozorio Rusiju da ne preduzima jednostrane akcije.

Izvor:Tanjug
Previous Eksplozije na briselskom aerodromu i u metrou, najmanje 28 ljudi poginulo, više desetina ranjeno
Next Wall Street: Indeksi zatvorili sa malim dobicima

You might also like

Geopolitika

Sjedinjene Države će blokirati prodaju ruskih aviona Iranu

Sjedinjene Američke Države su zapretile da će u Savetu bezbednosti UN uložiti veto na prodaju ruskih lovaca Su-30 Iranu.

Geopolitika

Iračka vojska počela ofanzivu na Mosul

Iračke snage pokrenule su danas operaciju za oslobođenje Mosula, koji je pod kontrolom Islamske države od juna 2014. godine, saopštila je vojska.

Geopolitika

Hilari Klinton obezbedila mesto u istoriji SAD

Hilari Klinton (Hillary Clinton) postala je danas prva žena kandidat za predsednika SAD u istoriji te zemlje, pošto je na konvenciji Demokratske stranke u Filadelfiji osvojila zvaničnu nominaciju za Belu