Dinar oslabio, u utorak 122,81 dinara za evro

Dinar oslabio, u utorak 122,81 dinara za evro

Vrednost dinara je oslabila 0,1 odsto prema evru u odnosu na juče i zvanični srednji kurs iznosi 122,8144 dinara za evro, saopštila je Narodna banka Srbije.

Na mesečnom nivou dinar je u odnosu na evro jači 0,3 odsto, dok je u poređenju sa istim danom prošle godine srpska valuta slabija za 2,3 odsto,

Od početka godine dinar je prema evru pao za 1,0 odsto.

U odnosu na američku, vrednost srpske valute je oslabila 0,2 odsto te je zvanični srednji kurs danas 109,1296 dinara za dolar.

Prema američkoj valuti, dinar je na mesečnom nivou ojačao za 1,5 odsto, dok je na godišnjem nivou dinar jači za 2,9 odsto.

Od početka godine dinar je prema dolaru porastao za 1,9 odsto.

Najviša vrednost dinara prema evru u ovoj godini bila je 4. januara, 121,5141 dinara, a najniža 25. februara, 123,5329 dinara za evro.

Kako bi ublažila dnevne oscilacije kursa, Narodna banka Srbije je od početka godine na deviznom tržištu prodala 510 miliona evra i kupila 10 miliona.

Previous Bescarinski izvoz robe u Ameriku: Nedovoljno iskorišćena šansa
Next Eksplozije na briselskom aerodromu i u metrou, najmanje 28 ljudi poginulo, više desetina ranjeno

You might also like

Berza

Azijske berze: Indeksi pali zbog straha od globalnog trgovinskog rata

Azijske berze su na kraju nedelje korigovane zbog straha investitora od globalnog trgovinskog rata.

Berza

Azijske berze: Kineska ekonomija razlog za brigu

Na azijskim berzama cene akcija u petak su pale, dok se kurs dolara prema jenu kreće oko najnižih nivoa u 17 meseci jer se ulagači, zbog zabrinutosti u vezi globalne ekonomije i finansijskog

Svetske berze

Bolja zarada na pšenici nego američkim obveznicama

Prošle nedelje, prinosi na 10-godišnje i 30-godišnje američke obveznice dostigli su rekordno niske nivoe. Izvršni direktor i šef investicija u DoubleLine Capitalu Jeffrey Gundlach smatra da će pad prinosa postati