Beogradska berza: Slab promet, NIS blizu psihološke granice od 600 din

Beogradska berza: Slab promet, NIS blizu psihološke granice od 600 din

Veoma slaba investiciona aktivnost i blagi pad indeksa obeležili su današnji trgovački dan. Ukupna relizacija u trgovanju iznosila je nepunih pet miliona RSD (40 hiljada EUR), dok je indeks Belex15 oslabio 0,7% na 603,3 poena.

Naftna industrija Srbije (NIIS) bila je najprometnija akcija sa realizacijom od 1,5 miliona RSD, uz nastavak rasta cene od 0,9% na 593 RSD. Akcije NIS-a beleže rast već treći uzastopni dan, i nadomak su psihološke granice od 600 RSD. U toku trgovačkog dana, ova najlikvidnija akcija domaćeg tržišta fluktuirala je u rasponu od 588-599 RSD.

Akcije proizvođača i trgovca tehničkim gasovima, Messer Tehnogas (TGAS,) ostvarile su promet od 1 milion RSD uz blagi pad cene od 0,2% do nivoa od 7.982 RSD. Akcije građevinskog preduzeća Energoprojekt holding (ENHL) prekinule su trodnevni rast cene uz negativnu korekciju od 1% i ostvarenu realizaciju od 0,7 miliona RSD.

Beogradski Aerodrom „Nikola Tesla“ (AERO) beleži blagi rast cene od 0,8% do nivoa od 974 RSD, a u toku dana cena je dostizala dnevni maksimum na 980 RSD, uz ostvareni promet od 0,7 miliona RSD. Najveći pad zabeležila je Komercijalna banka (KMBN) u visini od 3,7% do nivoa 1.396 RSD, ali uz neveliki promet. Akcije ove najveće domaće banke pod državnom kontrolom pale su ispod granice od 1.400 RSD po prvi put nakon novembra prošle godine. Među gubitnicima našle su se i akcije Galenike Fitofarmacije (FITO) koje su sa malim prometom oslabile 3% na 2.306 RSD, te akcije Alfa plama iz Vranja (ALFA) koje su pale 1,2% na 32.600 RSD takođe uz minoran promet.

Danas nije bilo trgovanja državnim dužničkim hartijama.

Izvor: WISEBroker.rs
Previous Helikopterski novac je sledeći korak Evropske centralne banke
Next Brisel: U terorističkom napadu na aerodromu povređena dva putnika iz Srbije

You might also like

Berza

Produktna berza: Stagnacija cena, ukupan promet iznosio je 2.200 tona robe

Nedelju za nama na novosadskoj Produktnoj berzi karakteriše stagnacija cena.

Svetske berze

Azijske berze: Oprez ulagača na berzi, dolar stabilan

Na azijskim berzama u sredu su cene akcija blago porasle, no trguje se oprezno uoči nekoliko političkih i ekonomskih događaja koji bi mogli uticati na smer tržišta.

Berza

Beogradska berza: Blagi pad indeksa, obveznice dominirale trgovanjem

Prvi trgovački dan u sedmici doneo je odličan promet od 305,5 miliona RSD (2,6 miliona EUR), ali pre svega zahvaljujući trgovanju državnim dužničkim hartijama.