Samoubistvo eksplozivnom napravom u centru Beograda

Samoubistvo eksplozivnom napravom u centru Beograda

Na uglu ulica Takovske i Ilije Garašanina nepoznata muška osoba raznela se eksplozivnom napravom. Niko drugi nije povređen.

Za sada neidentifikovana osoba ušla je oko 12.30 u poslastičarnicu “Petković” na uglu ulica Takovske i Ilije Garašanina. Isterala je sve prisutne napolje, i zatim detonirala eksplozivnu napravu, koja ju je usmrtila.

Poslastičarnica je u vlasništvu bivšeg ministra kulture i savetnika premijera za kulturu i predsednika Zajednice muzeja nauke i tehnike Bratislava Petkovića.

RTS-u je u Hitnoj pomoći potvrđeno da je konstatovana smrt muške osobe.

MUP je saopštio da je za sada nepoznati muškarac poginuo nakon što je aktivirao eksplozivnu napravu u poslastičarnici.

Na lice mesta posle eksplozije došle su jake policijske snage i pripadnici Službe hitne pomoći.

Nije u pitanju terorizam

MUP je saopštio da je dosadašnja istraga utvrdila da se ne radi o terorističkom aktu, jer je ta osoba pre aktiviranja eksplozivne naprave zatražila od dvoje zaposlenih i jednog kupca da odmah izađu iz objekta. Takođe, ovom prilikom niko nije povređen, a pričinjena je manja materijalna šteta.

Istraga je u toku, a pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova utvrđuju sve činjenice i okolnosti tog događaja.

Izvor: RTS.rs, Tanjug, Blic
Previous Sutra raspisivanje pokrajinskih izbora
Next Uskoro zamena za "smrdljive zgrade"

You might also like

Društvo

Jedna azijska država preuzela titulu zemlje iz snova

Istraživanje, koje je obuhvatilo 13.000 ispitanika, emigranata koji žive i rade van granica svojih matičnih zemalja, je pokazalo da je kvalitet života u zapadnoevropskim zemljama drastično opao, dok su iznenađujuće

Politika

Delegacija BiH u zvaničnoj poseti Srbiji

Delegacija Bosne i Hercegovine, koju predvodi predsedavajući Saveta BiH Denis Zvizdić, doputovala je u Beograd gde će sa zvaničnicima Srbije razgovarati o bilateralnim pitanjima.

Društvo

Exit 2016. domaćoj privredi doneo 13,94 miliona evra

Direktor i osnivač Exita Dušan Kovačević izjavio je danas da je ovogodišnji Exit festival privredi Novog Sada i Srbije doneo je 13,94 miliona evra.