Hrvatski Tehnix podiže plate za 300 evra

Hrvatski Tehnix podiže plate za 300 evra

Hrvatska kompanija Tehnix, nakon 25 godina rada, postala je jedan od evropskih lidera u ekoindustriji. U 2016. ima cilj da radnicima plata bude 1.000 evra.

Đuro Horvat osnovao je Tehnix pre 25 godina u maloj opštini u Hrvatskoj, Donji Kraljevec. Većina Tehniksovih proizvoda su Horvatovi izumi za koje je primio brojne nagrade.

Njegov uspeh prepoznala i jedna od vodećih svetskih konsultantskih kuća, pa mu je dodelila preduzetničkog Oskara, nagradu EY – Preduzetnik godine za 2015.

foto: www.mql5.com

foto: www.mql5.com

Horvatova kompanija projektuje, proizvodi i servisira opremu za zaštitu okoline, kao i upravljanje otpadom. Trenutno ima oko 320 stalno zaposlenih, 50 patenata i inovacija, i više od 350 sopstvenih proizvoda koje prodaje širom sveta.

Ove godine očekuje prihod od oko 200 miliona kuna, od čega će 80 odsto ostvariti izvozom.

Horvat je istakao da mu je jedan od ciljeva podizanje plate svojim radnicima. Prema podacima servisa Poslovna Hrvatska, prosečna plata u Tehniksu u 2014. iznosila je 5.500 kuna (oko 730 evra).

“Cilj nam je da iduće godine prosečna plata bude hiljadu evra. Socijalno smo odgovorni i želimo da razvijemo model moralnog kapitalizma”, rekao je Horvat.

Izvor: GdeInvestirati/TPortal
Previous Istorijska poseta: Američki predsednik na Kubi
Next Sirijska opozicija protiv parlamentarnih izbora u aprilu

You might also like

Transport

Tonu akcije kompanije Air France

Veliki pad akcija od 14 odsto najava je novih problema za francusku aviokompaniju Air France kojoj preti potpuni raspad nakon 15 dana štrajka, ostavke izvršnog direktora Jean-Marca Janaillaca i izjave francuskog ministra

Industrija

Rostek: Na prodaju ide još 25 odsto vlasništva u “Kalašnjikovu”

Generalni direktor Rosteka, Sergej Čemezov izjavio je da se ruska državna kompanija Rostek nada da će privatnim investitorima u 2017. godini prodati još 25 odsto udela u koncernu “Kalašnjikov”, najvećem ruskom

Industrija

Galenika Fitofarmacija nastavlja rast profitabilnosti

Zemunski proizvođač pesticida i drugih preparata za zaštitu bilja, Galenika Fitofarmacija, objavio je blagi rast prihoda i skok profitabilnosti za prvih šest meseci tekuće godine.