Raste prihod od turizma

Raste prihod od turizma

Prihod od turizma u prvim mesecima ove godine uvećan je za 20 procenata, izjavio je danas direktor Turističke organizacije Beograda Miodrag Popović.

Prihod od turizma u prvim mesecima ove godine uvećan je za 20 procenata, izjavio je danas direktor Turističke organizacije Beograda Miodrag Popović.

On je kazao da je u januaru zabeleženo povećanje broja stranih turista u srpskoj prestonici za 24 odsto, a ostvaren je i 34 odsto veći broj noćenja.

“To je odličan rezultat obzirom da je broj ljudi koji radi na  promociji Beograda kao turističke destinacije isti kao i pre 15 godina, a posao je 15 puta narastao. Najviše u Beograd dolaze gosti iz regiona, Nemačke, zatim iz nekih prekomorskih zemalja”, rekao je Popović za Tanjug.

Kako je kazao, sva tržišta su u usponu. Ove godine prvi put izlazimo u Kinu, bićemo prisutni u Rusiji , u Belorusiji… dodao je on.

foto: mojatv.rs

foto: mojatv.rs

Popović je na otvaranju Treće međunarodne konferencije “Obrazovanje u turizmu u 21. veku- Usmerenja, prakse, internacionalizacija” na Visokoj turističkoj školi u Beogradu rekao da su veoma važna nova znanja i razmena iskustava i stručnjaka iz te oblasti.

Na skupu je rečeno da je to prilika da akademski stručnjaci i turistički poslenici razmene znanja i iskustva koja se odnose na obrazovanje, obuku u turističkom sektoru, kao i da budu istaknuti primeri dobre prakse i uspešne međunarodne saradnje.

Na otvaranju konferencije rečeno je da je broj institutucija specijalizovanih za obrazovanje i obuku turistickih stručnjaka porastao tokom poslednjih decenija.

Veći deo ovog procesa je nesumnjivo zahvaljujući globalnom razvoju i ukupnog uticaja turizma koji je postao veoma privlačan mladima, ističu stručnjaci.

Profesor sa Oxford Brookes Univerziteta Chris Cooper ukazao je da se navike korisnika menjaju i da ćemo živeti u prošlosti ako se ne prilagodimo.

“Važan je most između obrazovanja, istraživanja i prakse” rekao je on i dodao da je važna razmena znanja i iskustava u tom pogledu.

Izvor: GdeInvestirati/Tanjug
Previous Ovih devet država neće postojati za sto godina
Next Koliki budžet vam treba za pristojan život?

You might also like

Industrija

EU uvela nove antidamping carine za uvoz čelika iz Kine

Evropska unija je danas uvela antidampinške carine na uvoz proizvoda od čelika iz Kine i Tajvana kako bi zaštitila sopstvenu industriju od viška proizvodnih kapaciteta.

Tema dana

Loša godina za srpske kompanije listirane na Beogradskoj berzi

Kompanije listirane na Beogradskoj berzi beleže najdrastičniji pad profitabilnosti posle svetske ekonomske krize.

Kompanije

Alitalia pred bankrotom

Radnici kompanije Alitalia odbacili su sporazum o restrukturiranju koji su ponudile uprava kompanije i sindikati radi spasavanja ove avio-kompanije.