Marko Čadež: Firme do dokumenata elektronskim putem

Marko Čadež: Firme do dokumenata elektronskim putem

Privredna komora Srbije počela je projekat digitalizacije usluga, tako da će već polovinom ove godine preduzeća moći elektronskim putem da nabave dokumenta.

“Projekat digitalizacije postojećih i razvoj novih online servisa PKS, značajno će uštedeti novac i vreme privrednika i povećati efikasnost poslovanja naših kompanija”, istakao je Marko Čadež, predsednik PKS.

Čadež je podsetio na činjenicu da PKS godišnje privredi izda više od 120.000 dokumenata.

Pojedini sertifikati, uverenja, mišljenja i potvrde, koje izdaje nacionalna asocijacija srpske privrede, po osnovu javnih ovlašćenja, biće ponuđeni kao elektronski servisi članicama, firmama, novoosnovanim preduzećima i drugim kompanijama.

foto: iclues.info

foto: iclues.info

Većim korišćenjem informacionih tehnologija, posebno uvođenjem e-usluga, ostvaruju se strateški ciljevi Privredne komore Srbije – poboljšanje poslovnih procesa i ambijenta za poslovanje u Srbiji, navodi se u saopštenju PKS.

Modernizacija servisa privredi, koja predstavlja veliki korak napred za srpske firme i za predstavnike stranih kompanija koje posluju u Srbiji, unaprediće poslovanje i osloboditi dodatne resurse, što je posebno značajno za mikro, male i novoosnovane kompanije.

U prvoj fazi projekta, finansiranjem jednog dela e-usluga, učestvovaće GIZ – Nemačka organizacija za međunarodnu saradnju, po nalogu Saveznog ministarstva za privrednu saradnju i razvoj – BMZ, u okviru Nemačko-srpske inicijative za održivi rast i zapošljavanje.

Deo online servisa Privredne komore Srbije biće ponuđen i u saradnji sa Upravom carina, uz podršku Ministarstva finansija Srbije, navodi se u saopštenju.

Izvor: GdeInvestirati/Tanjug

 

Previous Rusija: Pao avion u Rostovu, nema preživelih
Next Ovih devet država neće postojati za sto godina

You might also like

Preduzetništvo

Bespovratna sredstva za voćnjake

Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu potpisao je 41 ugovor vredan 101 milion dinara bespovratnih sredstava sa vlasnicima 132 hektara voćnjaka koji su pod protivgradnim mrežama.

Preduzetništvo

Uzgojem organske bundeve do sigurne zarade

Članovi porodice Sjerić iz bijeljinskog sela Ljeljenča na svom imanju već sedam godina proizvode organsku bundevu, a ove godine posejali su više od šest hektara, i to nekoliko sorti. 

Preduzetništvo

Dodeljene diplome ženama iz 22 opštine

Program Evropski progres dodelio je setifikate 48 žena iz 22 opštine o osposobljenosti za pokretanje preduzeća.