Vojvođanska banka preuzima EFG banku

Vojvođanska banka preuzima EFG banku

Tokom 2016. godine Eurobanka i Vojvođanska banka će se spojiti u jednu banku, pod okriljem Nacionalne banke Grčke.

Prema nezvaničnim informacijama, preuzimanje Eurobanke od strane Vojvođanske je u toku i završiće se tokom ove godine, pišu Novosti.

Pre tri godine je Nacionalna banka Grčke, u čijem sklopu posluje Vojvođanska banka, počela proces preuzimanja Eurobanke, ali je ceo postupak “zamrznut”.

Takođe, Alfa banka je pre četiri godine stopirala odluku o spajanju sa Eurobankom dok se ne sačeka ishod dogovora grčke vlade sa privatnim kreditorima o otpisu 100 milijardi evra grčkog duga i do dana današnjeg nema epiloga.

Osim spajanja Eurobanke i Vojvođanske, kako tvrde evropski zvaničnici, Grčka će, u sklopu novih reformi, od četiri najveće banke, koje inače posluju i u Srbiji, napraviti dve. Četiri najveće banke u Grčkoj drže 95 odsto tržišta u toj zemlji i gotovo 15 odsto tržišta u Srbiji.

Narodnoj banci Srbije još nije uputila zahtev ni Eurobanka, niti Vojvođanska za davanje dozvole za rad banke koja bi se osnovala spajanjem ove dve banke.

Izvor: Novosti.rs
Previous Na koliko Ikea proizvoda stoji "proizvedeno u Srbiji"?
Next Tri problema PKB-a: Ko će čekati da cena padne?

You might also like

Najvažnije vesti

Mario Draghi zabrinut zbog jačanja evra

Šef Evropske centralne banke (ECB) Mario Draghi izrazio je zabrinutost zbog jačanja evra.

Najvažnije vesti

Za RTB Bor zainteresovane tri kompanije

Na tender za strateškog partnera za Rudarsko-topioničarski basen Bor prijavile su se tri kompanije – iz Kanade, Kine i Rusije, saopštilo je Ministarstvo privrede Srbije.

Berza

Nemačka berza konačno dobila podršku akcionara za spajanje sa Londonskom berzom

Deutsche Boerse je konačno uspela da dobije potrebnu podršku akcionara za planirano spajanje sa Londonskom berzanskom grupom (LSE).