Veća dobit 9 puta zbog smanjenja plata za petinu

Veća dobit 9 puta zbog smanjenja plata za petinu

V.d. direktora Skijališta Srbije Dejan Ljevnaić očekuje da neto dobit tog javnog preduzeća u 2015. bude 54 miliona dinara, što je devet puta više od plana.

“Poslovni prihodi Skijališta Srbije se u poslednje tri godine povećavani za oko 25 odsto. U decembru 2015. godine neto prihod je bio 68 odsto veći nego u istom mesecu prethodne godine, dok je u februaru 2016. godine promet bio 285 miliona dinara, čime je poremašen rekord iz februara prošle godine”, navodi se u saopštenju Skijališa Srbije.

Takav poslovni rezultat, po rečima Ljevnaića, postignut je zahvaljujući, pre svega, umanjenju troškova, povećanim merama štednje i smanjenju broja stalno zaposlenih.

On je reko da su do 2011. godine racionalizacijom poslovanja i smanjenjem troškova ostvarene uštede u iznosu od oko 104 miliona dinara.

Ljevnaić je podsetio da su u julu 2012. godine samoinicijativno umanjene zarade u Skijalištima Srbije u proseku za oko 18 odsto.

Izvor: GdeInvestirati/Beta
Previous Azijske berze: Rudarski i energetski sektor podižu indekse
Next Zašto je kupovina preko interneta budućnost

You might also like

Kompanije

Wal-Mart ukida veći broj kancelarijskih radnih mesta

Najveći američki trgovinski lanac Wal-Mart Stores najavio je da će ukinuti u aprilu veći broj kancelarijskih radnih mesta u SAD-u, dok istovremeno ulaže u poboljšanje poslovanja putem interneta te se

Kompanije

Bespovratna sredstva od 15.000 evra za srpske startupe iz oblasti klimatskih promena

Climate — KIC Startup Accelerator je program namenjen mladim startapima koji razvijaju rešenja u oblasti zaštite životne sredine i klimatskih promena i aktivan je u 9 zemalja.

IT

Ključni dizajner Mac računara napustio Apple i otišao u Tesla motors

Tesla motors je kompanija poznata po privlačenju talenata iz najboljih kompanija, a prema najnovijim izveštajima, uspeli su da “ukradu” jednog od ključnih dizajnera Apple-ovog Mac tima.