Sa 5 videa na Youtube-u dobija 70.000 evra mesečno

Sa 5 videa na Youtube-u dobija 70.000 evra mesečno

Zoe Sugg, poznatija kao Zoella, ima samo 25 godina, iz Brajtona je, a ovih dana našla se u žiži britanske javnosti jer je otkriveno da zarađuje čak 70 hiljada evra mesečno vodeći svoj video blog na Youtubeu.

Mlada dama nedavno je došla do čarobne brojke od 10 miliona “sledbenika” na toj društvenoj mreži, a osim što novac dobija od pregleda videa, publika joj je omogućila da potpiše i nekoliko vrlo unosnih sponzorskih ugovora, piše sajt Fokus.ba.

Sugg je kanal na YouTubeu lansirala u decembru 2009. godine, i od tada ispred kamera uglavnom govori o lifestyle temama. Tu su razni saveti o frizurama, šminki, odeći i noktima, a zanimljivo je da objavljuje oko pet videa mesečno.

Kako pišu mediji, Sugg je zapravo “mala beba” u poređenju sa “najvećim igračima” na toj društvenoj mreži. Najveće svote uzima Šveđanin Felix Kjellberg poznatiji kao PewDiePie, čiji kanal posvećen video igrama prati preko 40 miliona korisnika (zarađuje 12 milona dolara godišnje).

Odlično prolaze i komičari i kulinari, a svojevremeno je pravi fenomen postala i devojka koja je jednostavno radila recenzije dečjih igračaka (u 2014. godini zaradila je pet miliona dolara).

Izvor: GdeInvestirati/Fokus
Previous Refinansiranje javnog duga: Zašto bi se poverilac odrekao svoje zarade?
Next Deset mentalnih vežbi uz pomoć kojih možete da budete pametniji

You might also like

Preduzetništvo

Država nudi podsticaje za sve koji žele da pokrenu sopstveni biznis

Vlada Srbije donela je Uredbu kojom podstiče preduzetništvo tako što će onima koji pokreću biznis subvencionisati 30 odsto ukupnih ulaganja.

Preduzetništvo

Osnovni marketing alati koje svaka firma treba da koristi

Direktor kompanije Azuqua, koja radi sa kompanijama kao što su General Motors i Starbucks, smatra da ovi marketing alati mogu da pomognu svakoj kompaniji da smisleno pretraži okean podataka.

Preduzetništvo

Ministarstvo privrede Srbije: Bespovratna pomoć za mikro, mala i srednja preduzeća

Ministarstvo privrede uputilo je javni poziv mikro, malim i srednjim preduzećima i preduzetnicima, kao i zadrugama za dodelu bespovratne pomoći za širenja poslovanja, investicije u proizvodnju i unapređenje tehnoloških procesa.