Air Serbia od juna leti za Sankt Peterburg

Air Serbia od juna leti za Sankt Peterburg

Nacionalna avio-kompanija Air Serbia najavila je danas da planira da od 18. juna ove godine uvede letove između Beograda i Sankt Peterburga, drugog po veličini grada u Rusiji. 

“Nakon dobijanja odobrenja od vlasti, ovaj direktan let će se obavljati svakog utorka, četvrtka i subote avionom Airbus A319, koji ima osam sedišta u biznis klasi i 120 u ekonomskoj klasi”, navodi se u saopštenju.

Putnici mogu izvršiti rezervacije za letove između Beograda i Sankt Peterburga preko sajta kompanije Air Serbia (airserbia.com), po ceni od 232 evra u ekonomskoj i 1.303 evra u biznis klasi, sa uračunatim taksama i naknadama.

Foto: worldairlinenews.com

Foto: worldairlinenews.com

Generalni direktor kompanije Air Serbia Dane Kondić izjavio je da će novi letovi će imati nedeljni kapacitet od 768 sedišta, što će omogućiti da se zadovolji tražnja za putovanjima između Beograda i Sankt Peterburga, a doprineće i unapređenju trgovinskih tokova.

Kondić je ocenio i da ova linija predstavlja odličnu mogućnost da se učvrste veze u oblastima trgovine i turizma, navodeći da je gotovo 42.000 ruskih turista posetilo Srbiju u 2015. godini, a procenjuje se da je vrednost ukupne trgovinske razmene između dve država tokom prošle godine iznosila gotovo 2,5 milijardi dolara.

U saopštenju se navodi da će novi letovi dopuniti postojeće kod-šer letove ka Sankt Peterburgu preko Moskve, u saradnji sa avio-kompanijom Aeroflot, što će poslovnim putnicima i turistima svake nedelje omogućiti veći izbor letova.

Air Serbia ima ugovor sa avio-kompanijom Aeroflot, ruskim nacionalnim avio-prevoznikom, koji podrazumeva kod-šer saradnju na letovima između Moskve, do koje Air Serbia tokom letnje sezone obavlja dva leta dnevno, i gradova Kazan, Krasnodar, Samara, Soči i Sankt Peterburg.

Izvor: GdeInvestirati/Beta
Previous Minimalac i dalje 121 dinar po radnom satu
Next Dodela podsticajnih sredstava u oblasti voćarstva i povrtarstva u Beogradu

You might also like

Kompanije

Pad prodaje i registracije automobila u Velikoj Britaniji

Prodaja automobila u Velikoj Britaniji potonula je u oktobru 2017, sedmi mesec uzastopno, usled razočaravajuće tražnje kupaca.

Kompanije

Podravka zainteresovana za Ledo

Predsednik Uprave Podravke i čelnik Udruženja dobavljača Agrokora Marin Pucar izjavio je da proces postizanja nagodbe neće biti ni lagan niti brz.

Kompanije

Rusija u vojnu industriju ulaže 16,7 mlijardi dolara

Program razvoja vojne industrije u periodu od 2016. do 2020. godine, Rusiju će koštati oko 1,1 bilion rubalja (16,7 milijardi dolara), prenela je ruska novinska agencija Tass izjavu ruskog vicepremijera