Šešelja ne interesuje presuda Haškog tribunala i neće pratiti izricanje presude

Šešelja ne interesuje presuda Haškog tribunala i neće pratiti izricanje presude

Predsednik Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj izjavio je danas da neće putem video linka gledati kada mu Haški tribunal bude izricao presudu 31. marta.

“Neću pratiti ni preko video linka izricanje presude”, rekao je Šešelj na konferenciji za novinare i dodao da je obaveza Radio-televizije Srbije da javno prenosi “početak završetka” njegovog suđenja.

Haški tribunal odlučio je juče da Šešelju izrekne presudu u njegovom odsustvu. Raspravno veće Tribunala ostavilo je Šešelju mogućnost da izricanje presude prati preko video veze iz Beograda, a o tome želi li ili ne da prati izricanje presude, trebalo bi da izvesti Tribunal do 22. marta.

Šešelj je rekao da ga presuda Haškog tribunala uopšte ne interesuje, da je već pobedio Hag sa 10:0 i da njegovu pobedu ništa ne može da omalovaži.

On je najavio da će se žaliti na presudu Haškog tribunala kakva god da bude bila.

Upitan o visni kazne Šešelj je rekao da ga to ne zanima. On je dodao da ima informacije da je pomoćnik tužioca za ratne zločine Srbije Bruno Vekarić preneo hrvatskim zvaničnicima da će Šešelj biti osudjen na 25 godina zatvora.

“To govorim da bi javnost znala da je Vekarić hrvatski špijun”, rekao je Šešelj, dodavši da to znaju i bezbednosne službe Srbije.

Šešelj je optužen za zločine nad Hrvatima i Muslimanima u Hrvatskoj, Vojvodini i BiH, 1991-93.

Tužilaštvo je, u završnoj reči, tražilo da bude osudjen na 28 godina zatvora, a Šešelj, koji se branio sam, da bude oslobođen.

Izvor:Beta
Previous Banjaluka: Subvencije za zapošljavanje
Next Do prvog miliona u pet koraka

You might also like

Društvo

SAD: Stvoreno 157.000 radnih mesta za mesec dana

Američki poslodavci u julu su stvorili 157.000 radnih mesta, što je solidan rast ali ispod nivoa u prvoj polovini godine.

Društvo

Francuska i Nemačka pojačale mere bezbednosti na aerodromima

Nakon tri eksplozije koje su se od jutros dogodile u Briselu, dve na briselskom aerodromu i jedna na stanici metroa u Evropskom kvartu, mere bezbednosti pojačane su na aerodromima u

Društvo

Vučić: Ideja MMF-a nema podršku Vlade, zaštitićemo najsiromašnije penzionere

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je posao Vlade Srbije da zaštiti najsiromašnije penzionere.