Dinar bez promene prema evru, danas 123,15 dinara za evro

Dinar bez promene prema evru, danas 123,15 dinara za evro

Vrednost nacionalne valute prema evru neznatno je promenjena u odnosu na juče i zvanični srednji kurs za četvrtak iznosi 123,1456 dinara za evro, saopštila je Narodna banka Srbije.

Na mesečnom nivou dinar je prema evru oslabio za 0,3 odsto, dok je u poređenju sa istim danom prošle godine srpska valuta slabija za 2,4 odsto.

Od početka godine dinar je prema evru pao za 1,2 odsto.

U odnosu na američku, vrednost srpske valute je porasla 1,1 odsto te je zvanični srednji kurs danas 109,7261 dinara za dolar.

Prema američkoj valuti, dinar je na mesečnom nivou ojačao za 0,2 odsto, dok je na godišnjem nivou dinar jači za 3,7 odsto.

Od početka godine dinar je prema dolaru porastao za 1,4 odsto.

Najviša vrednost dinara prema evru u ovoj godini bila je 4. januara, 121,5141 dinara, a najniža 25. februara, 123,5329 dinara za evro.

Kako bi ublažila dnevne oscilacije kursa, Narodna banka Srbije je od početka godine na deviznom tržištu prodala 510 miliona evra i kupila 10 miliona.

Previous Odluka ECB-a donosi jeftinije kredite i u Srbiji
Next Sjedinjene Države protiv federalizacije Sirije i autonomije Kurda

You might also like

Svetske berze

Cena zlata na najvišem nivou u mesec dana

Cena zlata je u ponedeljak porasla na najviši nivo u mesec dana, podstaknuta padom vrednosti američkog dolara i globalnih akcija nakon neuspelog pokušaja reforme zdravstvenog sistema u SAD.

Berza

Wall Street: Stagnacija indeksa, brine jačanje dolara

Na Wall Streetu su u četvrtak berzovni indeksi ostali gotovo nepromenjeni jer ulagače zabrinjava jačanje dolara i pad cena sirovina. Dow Jones ojačao je 13 bodova, ili 0,08 posto, na

Svetske berze

Wall Street: Dow Jones na rekordnom nivou

Na Wall Streetu je u ponedeljak Dow Jones indeks dostigao novi najviši nivou istoriji jer su dobri makroekonomski pokazatelji potvrdili da američka ekonomija stabilno raste.