Delta holding: 18 miliona dinara i stručna pomoć za socijalna preduzeća

Delta holding: 18 miliona dinara i stručna pomoć za socijalna preduzeća

Kompanija Delta holding dodelila je pomoć ukupne vrednosti 18 miliona dinara udruženjima i organizacijama iz Srbije za unapređenje poljoprivredne proizvodnje.

Vrednost pojedinačne pomoći je od 240.000 do 1,8 miliona dinara i 6.569 direktnih i indirektnih korisnika biće podržano kroz tu pomoć.

Na ovogodišnjem javnom konkursu u okviru projekta “Zasad za budućnost”, koji je pokrenula Delta fondacija početkom prošle godine kako bi pomogla socijalno ugroženom stanovništvu kroz unapređenje poljoprivredne proizvodnje, učestvovao je veliki broj udruženja koja posluju po principu socijalnog preduzeća.

Kako je na dodeli pomoći kazao predsednik Delta holdinga Miroslav Mišković, 11 odabranih inicijativa na konkursu dobiće osim finansijske podrške i stručnu pomoć kompanije Delta agrar, kao i mogućnost otkupa proizvedenih poljoprivrednih kultura i stoke.

“Pored novca, mi želimo da pružimo i stručnu pomoć i znanje. Naša kompanija daje izuzetno veliki značaj društveno odgovornom poslovanju i samo u prošloj godini u razvoj društvene zajednice uložili smo 1,15 miliona evra i organizovali skoro 300 akcija i pomogli više od 4.500 ljudi”, kazao je Mišković.

Misković je dodao da je Delta agrar vodeća kompanija u poljoprivredi u Srbiji i regionu i da je to postignuto velikim i stalnim investicijama koje omogućavaju da se najbolja svetska tehnologija primenjuje u Srbiji.

Izvor: Beta
Previous Moskovska berza: Snažan rast indeksa, rublja dosegla četvoromesečni maksimum prema dolaru
Next Evro u petak 123 dinara, NBS danas prodala 10 miliona evra

You might also like

Saobraćaj

Skupština Aerodroma 27. juna, akcionarima još 750 miliona dinara dividende

Nadzorni odbor Aerodroma „Nikola Tesla“ sazvao je redovnu skupštinu akcionara za 27. jun tekuće godine, a kao dan akcionara je utvrđen 17. jun.

Industrija

Nemačka kompanija gradi fabriku u Jagodini, investicija vredna 20 miliona evra

Kompanija ” Hydroweb” iz nemačkog grada Halberštadt, izgradiće u Jagodini fabriku površine 4. 000 kvadratnih metara, a vrednost investicije je 20 miliona evra.

IT

Kineska kompanija za 8,6 milijardi dolara kupuje finskog proizvođača igrica

Kineski internet gigant Tencent će od japanske Softbanke kupiti finskog proizvođača igrica, kompaniju Supercell Oy koja je napravila igricu Clash of Clans, za 8,6 milijardi dolara.