Banjaluka: Subvencije za zapošljavanje

Banjaluka: Subvencije za zapošljavanje

Za subvencije za samozapošljavanje i zapošljavanje novih radnika u proizvodnim, zanatskim i uslužnim delatnostima u budžetu grada Banjaluka za ovu godinu planirano je ukupno 800.000 KM.

Od ovog iznosa, 600.000 KM predviđeno je za zapošljavanje novih radnika i 200.000 KM za samozapošljavanje. Sredstva će biti raspoređena po osnovu javnog poziva, koji bi trebalo da bude raspisan krajem marta.

Novina definisana izmenama i dopunama Pravilnika o uslovima i načinu ostvarivanja subvencija za zapošljavanje novih radnika i za samozapošljavanje u proizvodnim, zanatskim i uslužnim delatnostima, koji je usvojila Skupština grada, odnosi se na visinu subvencije za zapošljavanje novih radnika i samozapošljavanje.

„Izmenama Pravilnika definisani su fiksni iznosi, i to od 3.000 KM, koje poslodavac dobija za nekfalifikovanog radnika, pa do 7.500 KM za pripravnika s visokom stručnom spremom“, rekao je Radenko Komljenović, načelnik Odeljenja za privredu.

Izvor: GdeInvestirati/NezavisneNovine
Previous NBS zadržala referentnu kamatu na postojećem nivou
Next Šešelja ne interesuje presuda Haškog tribunala i neće pratiti izricanje presude

You might also like

Primeri iz prakse

Proizvodi 13 vrsti organskog pasulja i 50% robe proda preko interneta

Proizvodnja pasulja opala je u poslednje vreme zbog jeftinog uvoza iz Kine, Kirgistana, Perua i drugih egzotičnih zemalja. Ipak, uzgajanje pasulja se isplati.

Primeri iz prakse

Srbija: Plantaža lavande i smilja sa koje je kilogram 1.500 evra

U Srbiji postoji plantaža gde osmu godinu zaredom lavanda daje odlične prinose i kvalitet etarskog ulja.

Preduzetništvo

Neiskorišteni potencijali Srbije u oblasti biotehnologije

Srbija u oblasti biotehnologije ima veliki broj izuzetnih stručnjaka i to je veliki potencijal koji zemlja mora da iskoristi u narednim godinama, poručili su organizatori konferencije “Fabelgrade 2016” koja je