GDE INVESTIRATI 1.000, 10.000 i 100.000 EUR u 2016.? Konkretne analize i predlozi

GDE INVESTIRATI 1.000, 10.000 i 100.000 EUR u 2016.? Konkretne analize i predlozi

Redakcija portala Gdeinvestirati.com pripremila je analizu 5 konkretnih predloga za ulaganja u 2016. godini.

Krenućemo prvo sa analizom alternativa koje su do sada bile na raspolaganju potencijalnim ulagačima.

Šta se više ne isplati?

ŠTEDNJA

Kako su kamatne stope na oročenu štednju izuzetno niske, sada su ispod 1% na godišnjem nivou za štednju u evrima, što je značajan pad u poređenju sa 2008. godinom kada je kamatna stopa dostizala i neverovatnih 10%, postavlja se pitanje šta su alternative?

BEOGRADSKA BERZA / NEKRETNINE

Oporavak Beogradske berze nije ni na vidiku, dok tržište nekretnina i dalje tavori.

SOPSTVENI BIZNIS

U zemlji gde je kupovna moć izuzetno niska, ovo može da bude rešenje ali samo za one najsposobnije, a možda još bitnije, izuzetno hrabre i uporne preduzetnike. Ako pripadate toj malobrojnoj grupi, kontaktirajte nas kroz kontakt formu u dnu teksta, ako imate kvalitetan tim i koncept, biće nam drago da Vam pomognemo i sa savetima, promocijom, povezivanjem sa relevantnim partnerima, a i sa potencijalnim investitorima.

Konkretna rešenja i predlozi za ulaganje:

Kao urednici sajta gdeinvestirati.com, već godinama se bavimo ovom tematikom. Kao osnivači i partneri, bili smo i deo neuspešnih, ali i izuzetno uspešnih online projekata na lokalnom, regionalnom i globalnom nivou. Što je najvažnije, konstantno smo učili.

Sada intenzivno sarađujemo sa najuspešnijim IT preduzetnicima (takozvana “kreativna klasa”) i najbrže rastućim IT projektima pokrenutim sa naših prostora koji ubrzano osvajaju strana tržišta.

Sprovodili smo detaljne analize proteklih meseci da bismo mogli konkretno da odgovorimo na Vaše pitanje koje ste nam često postavljali: “I… gde investirati?”

Nakon iscrpnih analiza izdvojili smo 5 konkretnih predloga uzimajući u obzir sledeće parametre:

  • Rizik – idealno minimalan
  • Povraćaj na investiciju – pre svega stabilan i predvidiv, ali potencijalno i izuzetno visok
  • Predlozi razumljivi za ulagače – važno je da ulagači u potpunosti razumeju gde ulažu novac
  • Jednostavnost i lakoća ulaganja
  • Pravna zaštita i garancije

Krenimo redom:

Predlog 1 – Investiranje u nekretnine na hitnoj prodaji

Foto: photoshelter.com

Foto: photoshelter.com

Gdeinvestirati.com kroz intenzivnu online promociju dobija prijave korisnika kojima je iz različitih razloga hitno potreban novac i voljni su da svoju nekretninu prodaju značajno ispod tržišne cene. Želimo da naglasimo da se ne radi o korišćenju nepovoljne pozicije prodavaca, njima je iz njima znanih razloga potreban novac koji žele da opredele za druge namene, investitor koristi tu priliku, a istovremeno rešava problem prodavcima.

Iako tržište nekrentnina tavori, kupovina stanova po značajno nižim cenama na atraktivnim lokacijama može dobro da se unovči, a rizici gotovo i da ne postoje. Možete samostalno da investirate u nekretninu po izboru, a ukoliko nemate dovoljno sredstava možete da budete deo našeg partnerskog fonda.

Ukoliko želite da Vam dostavljamo informacije o nekretninama na hitnoj prodaji popunite formular na kraju teksta.

Predlog 2 – Investiranje u akcije na inostranim berzama

Foto: telegraph.co.uk

Foto: telegraph.co.uk

Ko je nešto skloniji riziku, treba da zna da je od pre nekog vremena fizičkim licima iz Srbije omogućeno da nesmetano trguju akcijama na inostranim berzama. Ukoliko se opredelite za ovaj vid ulaganja, važno je pre svega da odaberete kvalitetnog i ozbiljnog posrednika da biste izbegli zloupotrebe. Savetujemo Vam da se držite konkretnih akcija, iako cene akcija prilično fluktuiraju, malo je verovatno da možete da izgubite celu investiciju.

Za listu renomiranih brokerskih kuća koje omogućavaju trgovanje na stranim berzama iz Srbije, popunite takođe formular na kraju teksta.

Na Beogradsku berzu ćemo verovatno još dugo čekati da dostigne promete iz 2006. i 2007. godine.

Predlozi 3, 4 i 5 – Investiranje u 3 KONKRETNA brzo rastuća online projekta

Foto: Gdeinvestirati.com

Foto: Gdeinvestirati.com

Ovde se radi o tri izuzetno uspešna online projekta, koja imaju fantastične rezultate i rast na našem tržištu, i ubrzano se šire u inostranstvu (inače, analizirali smo ukupno 186 projekata, i spremni smo da stanemo samo iza ova tri, iako je bilo još petnaestak izuzetno kvalitetnih projekata). To su neki od najuspešnijih i najbrže rastućih online projekta koje Srbija može da ponudi u ovom trenutku.

Gdeinvestirati.com prati ove kompanije kroz duži vremenski period, ima detaljan uvid u njihovo poslovanje, finansijske izveštaje i menadžment. Rizici su minimalni, a očekivani prinos višestruko nadmašuje sve gore navedene alternative.

Omogućili smo da i Vi možete da budete deo ovih projekata. Mi, kao osnivači gdeinvestirati.com, već smo odlučili da u sledećem ciklusu investiranja tu plasiramo sopstveni kapital.

Pošto se radi o podacima koje nismo u poziciji javno da objavimo detalje Vam možemo poslati na email, popunite samo formular ispod:

Ukoliko imate bilo kakve komentare, sugestije ili konstruktivne kritike, biće nam drago da razmenimo mišljenja i čujemo Vaše predloge i ideje. Možemo i kroz komentare na ovaj tekst da zajedno diskutujemo i o drugim alternativama za ulaganja koje možda ovde i nisu spomenute.

Autor: Stefan Babić, osnivač Gdeinvestirati.com
Previous Paul Conibear: Rudnik bakra u Timoku za par godina
Next Koja su Vaša prava kao potrošača?

You might also like

Promo

WOW letnja rasprodaja: Povratna karta za Peking od samo 519 EUR

Ne propustite letnju rasprodaju letova Air France. Hit destinacije po vanredno niskim cenama u okviru WOW tarife.

Najvažnije vesti

PRIPREMITE AUTOMOBIL ZA PUT ZA 1. MAJ: Prvih 60 kupaca dobija poklon!

Atlas Servis Vam pruža pomoć na putu na teritoriji cele Srbije i Evrope, a prporučujemo i korisne proizvode koji mogu da Vam olakšaju put.

Ostale teme

Air France: Destinacije iz snova po hit cenama od 465 EUR

Nova promotivna ponuda iz kompanije Air France. Povratne karte za daleke destinacije po neverovatno niskim cenama. Posetite Peking, Havanu, Los Anđeles ili Kejptaun i doživite neponovljivo iskustvo.