Aerodrom Nikola Tesla: Dobit u 2015. godini 3,3 mlrd RSD

Aerodrom Nikola Tesla: Dobit u 2015. godini 3,3 mlrd RSD

Beogradski Aerodrom „Nikola Tesla“ (AERO) očekuje bruto dobit za 2015. od 3,97 milijardi RSD (32 miliona EUR), saopšteno je iz kompanije.

To je 6% više nego prethodne godine i jedan od najboljih poslovnih rezultata ikada, izjavio je v.d. generalnog direktora Aerodroma „Nikola Tesla“ Saša Vlaisavljević.

Očekivana neto dobit u 2015. godini, kako je dodao, iznosiće 3,31 milijardu RSD (pad od 3% u odnosu na prošlu godinu) što je jedan od najboljih poslovnih rezultata od osnivanja Aerodroma.

Prošle godine, srpska vazdušna luka ugostila je više od 4,77 miliona putnika, što je povećanje od 3% u odnosu na parametre iz prethodne godine, dok je u prva dva meseca ove godine registrovan pad od 2,9%.

Finansijski posmatrano, januar ove godine doneo je prihode od 665,08 miliona RSD (5,36 miliona EUR) što je rast od 5% u odnosu na januar 2015.

Ukupni rashodi u prvom mesecu 2016. godine manji su za 20% u odnosu na isti period 2015. godine i iznosili su 429,28 miliona RSD (3,46 miliona EUR).

Izvor: WISEBroker
Previous Beogradska berza: Posle objave finansijskih rezultata, Aerodrom poskočio 2,2 %
Next Fed zadržao kamatne stope, najavio dva povećanja

You might also like

Kompanije

Google putem pametnog telefona prati svaki naš korak

U javnosti nedavno pojavila važna informacija koja se tiče korišćenja modernih tehnologija, a Bright side odlučio ju je podeliti sa svima. Radi se o Googleu koji, kako se čini, prati svaki

IT

Viber uvodi mogućnost kupovine od marta

Viber, jedna od vodećih globalnih aplikacija za razmenu poruka, predstaviće početkom marta nove funkcionalnosti iz oblasti elektronske trgovine koje će korisnicima omogućiti kupovinu proizvoda i brendova tokom ćaskanja sa prijateljima.

Prehrambena industrija

Heineken preuzima brazilsku filijalu japanskog Kirin Holdingsa

Holandski proizvođač piva Heineken u ponedeljak je objavio kako planira kupiti brazilsku filijalu japanskog Kirin Holdingsa, čime bi povećao prisutnost na trećem tržištu piva u svetu.