SAD iznenađene odlukom o povlačenju ruskih snaga iz Sirije

SAD iznenađene odlukom o povlačenju ruskih snaga iz Sirije

Američki zvaničnici su saopštili da nisu unapred bili obavešteni o odluci ruskog predsednika Vladimira Putina o povlačenju vojnih snaga iz Sirije.

Agencija Rojters je prenela da su zvaničnici SAD bili iznenađeni ovom iznenadnom objavom iz Moskve.

Tim povodom oglasila se i Bela kuća, koja je saopštila da SAD prvo žele da vide “kakve su tačno namere Rusije”, preneo je AFP.

Francuska agencija takođe ocenjuje da je ova Putinova objava za Amerikance bila neočekivana.

Ruski predsednik Vladimir Putin naložio je da se danas počne sa povlačenjem većeg dela ruskih snaga iz Sirije, ocenivši da je vazdušna intervencija uglavnom postigla svoje ciljeve.

Rusija će zadržati centar za kontrolu letenja na sirijskoj teritoriji kako bi pratila sprovođenje primirja, saopšteno je iz Kremlja.

I ruski vojnici koji ostanu u Siriji će biti angažovani na praćenju primirja, a ruske baze u Tartusu i Hmeimu u Siriji će nastaviti da rade rutinski, rekao je Putin.

“Naša mornarička baza u Tartusu i vazdušna baza na aerodromu Hmeim delovaće u rutinskom režimu. One treba da budu zastićene sa kopna, mora i iz vazduha”, rekao je ruski predsednik.

Izvor:Tanjug
Previous Putin naredio povlačenje ruskih snaga iz Sirije
Next PM Technik: Otvaramo fabriku u Svilajncu

You might also like

Geopolitika

NATO borbene jedinice presrele Šojguov avion

Grupa borbenih aviona NATO presrela je avion ruskog ministra odbrane Sergeja Šojgua dok se kretao prema Kalinjgradu, iznad neutralniih voda Baltičkog mora, preneli su ruski mediji.

Društvo

SAD zvanično označile Severnu Koreju pretnjom po globalni finansijski sistem

Sjedinjene države su u sredu napravile još jedan korak u nameri da izoluju Severnu Koreju od svetskog finansijskog sistema zvanično je označivši “globalnim koncernom za pranje novca” i pretnjom za

Geopolitika

Dogovorena šira saradnja Rusije i Izraela

Rusija i Izrael će proširiti svoju saradnju u borbi protiv terorizma, poručio je ju;e ruski predsednik Vladimir Putin, koji je u Moskvi sa izraelskim premijerom Benjaminom Netanijahuom razgovarao o jačanju bilateralnih