Rusija počela povlačenje vojne opreme iz Sirije

Rusija počela povlačenje vojne opreme iz Sirije

Rusija je počela povlačenje vojne opreme iz Sirije, saopštilo je danas rusko ministarstvo odbrane.

“Tehničko osoblje počelo je da priprema avione za duge letove ka bazama u Ruskoj Federaciji”, navodi ministarstvo u saopštenju.

Prilikom dugih letova na rastojanjima dužim od pet hiljada kilometara ruski avioni će izvoditi sletanja radi uzimanja goriva i kontrole tehničkog stanja. Oni će biti praćeni Vojno-transportnom avijacijom.

Povlačenje opreme označava kraj petomesečne ruske vojne akcije u Siriji.

Putin je rekao da je odluka o povlačenju vojske donesena u koordinaciji sa sirijskim predsednikom i da treba da bude stimulans za nastavak mirovnih pregovora pod okriljem UN u Ženevi.

Bela kuća je saopštila da su američki i ruski predsednik, Barak Obama i Vladimir Putin, razgovarali telefonom o najavljenom povlačenju.

U saopštenju Bele kuće se navodi da je u razgovoru bilo reči o povlačenju ruskih snaga i “narednim koracima koji treba sprovesti u cilju prekida neprijateljstava”.

Izvor:Agencije
Previous Wall Street: Oprezna trgovina, čeka se Fed
Next Akcija: Stari papir za sadnice cveća i drveća

You might also like

Trgovina

Big šoping centri postali vlasnici Aviv Parka u Pančevu

Big šoping centri postali su novi vlasnik šoping centra Aviv Park Pančevo.

Berza

Produktna berza: Cena pšenice stabilna, kukuruz poskupeo

Na Produktnoj berzi u Novom Sadu ove je, skraćene, trgovačke nedelje prometovano 55% manje robe nego prethodne sedmice, dok je finansijska vrednost prometa bila niža za 50 odsto.

Berza

NBS: Dinar stabilan, povećana otpornost srpske ekonomije na eksterne šokove

Dinar je na dnevnom nivou ojačao za 0,2% u odnosu na evro, pri čemu Narodna banka Srbije ni danas ni juče nije intervenisala na deviznom tržištu, saopštila je centralna banka.