PM Technik: Otvaramo fabriku u Svilajncu

PM Technik: Otvaramo fabriku u Svilajncu

Švajcarska kompanija “PM Technik” otvara fabriku precizne mehanike u Industrijskoj zoni “Veliko Polje” u Svilajncu, u kojoj će raditi 50 radnika, a vrednost investicije je dva miliona evra.

Otvaranje fabrike će danas svečano ozvaničiti predstavnik “PM Tehnika” Mike Kugler i direktor Slobodne zone u Svilajncu Tijana Jovanović, saopštila je Služba za odnose sa javnošću opštine Svilajnac.

Svečanosti će prisustovati zamenica ambasadora Švajcarske u Srbiji Polin Mentone i ekonomski ataše Dragica Tomčić.

Švajcarska kompanija je zakupila proizvodnu halu u “Velikom polju”, koju je opština izgradila i opremila potrebnom infrastrukturom za buduće investitore, i počela pripreme za otpočinjanje proizvodnje, navodi se u saopštenju.

U Industrijskoj zoni “Veliko polje” fabriku ima i Kompanija “Panasonic”, koja zapošljava 390 radnika, sa namerom da ove godine proširi proizvodnju i poveća broj zaposlenih.

Izvor: GdeInvestirati/Tanjug
Previous SAD iznenađene odlukom o povlačenju ruskih snaga iz Sirije
Next Egipatska centralna banka devalvirala funtu

You might also like

Kompanije

Korisnici Applea primorani da plate otkup za sopstvene potrebe

Po prvi put Apple korisnici nalaze se na meti hakera koji su kreirali virus pomoću koga mogu da zaključaju sve fajlove na Mac računarima i za njih traže otkupninu.

Transport

Etihad Airways traži pilote u Evropi

Nacionalna avio-kompanija Ujedinjenih Arapskih Emirata, Etihad Airways, od 13. novembra organizovaće dane zapošljavanja pilota širom Evrope.

Transport

Montenegro Airlines leti ka stečaju?

Poreska uprava odbila je zahtev Montenegro Airlinesa za reprogram poreskog duga od preko 15 miliona evra.