Milorad Grčić v. d. generalnog direktora EPS-a do javnog konkursa

Milorad Grčić v. d. generalnog direktora EPS-a do javnog konkursa

Milorad Grčić imenovan je za vršioca dužnosti direktora Elektroprivrede Srbije, posle današnje odluke Vlade Srbije.

Grčić, koji je direktor Rudarskog basena Kolubara, obavljaće dužnost generalnog direktora EPS-a dok se ne sprovede i zvanični konkurs za to radno mesto. Odluku o javnom konkursu doneta je na sednici Vlade.

Foto: Aleksandar Obradović

Foto: Aleksandar Obradović

Prema saopštenju iz Vlade Srbije, bivši direktor Aleksandar Obradović smenjen je zbog neispunjavanja plana reorganizacije preduzeća i nepridržavanja mera štednje predviđenih u državnim organima i institucijama.

Obradović je imenovan za direktora EPS-a na period od četiri godine u oktobru 2014. godine, nakon konkursa na koji se prijavilo više od 70 kandidata. On je na mesto vršioca dužnosti direktora EPS-a prvi put izabran septembra 2012. godine, a potom mu je mandat produžavan u još dva navrata.

Zanimljivo je da je Obradović smenjen dan pre stupanja na snagu Zakona o javnim preduzećima, na osnovu kojeg bi mogao da se izlasni ili žali na tu odluku.

Izvor: Agencije
Previous EBRD investira u MSP sektor preko Komercijalne banke
Next Evropske berze u minusu, nafta u silaznoj putanji,evro stabilan prema dolaru

You might also like

Kompanije

Air Serbia: Unapređen IT sistem za prodaju i prijavu na let

Air Serbia, nacionalna aviokompanija Republike Srbije saopštila je da je uspešno prešla na korišćenje Sabre sistema za prodaju, prijavu na let i ukrcavanje, što je omogućilo uvođenje mnoštvo novih opcija

Kompanije

Japan: Poslovno poverenje skače na maksimum

Poverenje među najvećim japanskim proizvođačima poraslo je treći kvartal uzastopno na najviši nivo u poslednje tri godine na temelju daljeg rasta izvoza, pokazala je ključna anketa centralne banke Japana objavljena

Kompanije

Moody’s još jednom smanjio rejting Agrokora

Agencija Moody’s smanjila je rejting Agrokora i podigla mogućnost stečaja jer koncern nije 1. maja platio kupon na svoju 300 miliona evra vrednu obveznicu.