Ljajić: Vlada Srbije poslala izveštaj Hagu o Šešelju

Ljajić: Vlada Srbije poslala izveštaj Hagu o Šešelju

Vlada Srbije još prošle nedelje je izvestila Tribunal o teškoćama sprovođenja naloga da lider radikala Vojislav Šešelj prisustvuje izricanju presude u Hagu 31. marta, izjavio je danas potpredsednik Vlade i predsednik Nacionalnog saveta za saradnju sa Haškim tribunalom Rasim Ljajić.

“Tribunal je izvešten na vreme, ali ne možemo da govorimo o sadržaju tog podneska, odnosno izveštaja, jer je reč o poverljivom dokumentu”, rekao je Ljajić u Delta sitiju odgovarajući na pitranja novinara.

Ljajić je istakao da taj dokument nosi oznaku poverljivosti i da Vlada Srbije dok god se ne skine ta oznaka ne može da daje informacije o sadržaju tog dopisa koji je upućen Tribunalu.

Na pitanje šta se dešava sa postupkom u vezi sa troje članova SRS, Ljajić je rekao da je to uobičajen postupak i da je ministar pravde Nikola Slekaović juče dao objašnjenje o tome.

“Ista je situacija kao i u predmetu Šešelj, sve je u nadležnosti pravosudnih organa. Vlada se ne meša u rad nezavisnih institucija, kakvo je pravosuđe i mi ćemo poštovati svaku odluku sudskih organa i u jednom i u drugom predmetu”, naglasio je Ljajić.

Haški tribunal naložio je Vladi Srbije da ga do 15. marta obavesti o ispunjenosti naloga za izručenje Šešelja toj instituciji.

Izvor:Tanjug
Previous Jerry Seinfeld prodao 15 Porschea iz svoje kolekcije za 22 miliona dolara
Next MIPIM za početnike (2)

You might also like

Geopolitika

Analitičari: Britanci otvorili vrata povećanom ruskom uticaju na Balkanu

Balkan će osetiti trenutne i dugotrajne posledice izlaska Velike Britanije iz EU, ocenjuje danas američki politički analitičar Daniel Serwer i dodaje da će Brexit otvoriti vrata povećanom ruskom uticaju.

Geopolitika

Sirijski predsednik poručio Turcima: Moramo ostati braća

Odnosi između Sirije i Turske trebaju ostati dobrosusedski, rekao je sirijski predsednik Bashar al-Assad tokom sastanka sa bivšim ministrom inostranih poslova Turske Sukru Sina Gurelom, piše “Milliyet”.

Politika

Brexit: Premijer Velike Britanije podneo ostavku

Britanski premijer David Cameron najavio je danas da će podneti ostavku do oktobra nakon što su se Britanci na referendumu većinom izjasnili za izlazak iz Evropske unije.