Huawei četvrti u Evropi po broju patenata

Huawei četvrti u Evropi po broju patenata

Huawei je zauzeo četvrto mesto po broju patenata prijavljenih kod Evropskog zavoda za patente (EPO), objavljeno je u godišnjom izveštaju ove kompanije.

Kompanija Huawei prijavila je ukupno 1 953 patenta u 2015. godini od čega je 1 197 prijavljenih patenata u oblasti digitalnih komunikacija, čime se drugu godinu za redom našao u samom vrhu ove oblasti.

Ispred kompanije Huawei na listi su se našle kompanije Philips, Samsung i LG, dok je Huawei za sobom ostavio kompanije Siemens i United Technologies. Na polju digitalnih komunikacija, kompanija Huawei je ispred kompanija Ericsson i Qualcomm.

“Ovi rezultati potvrđuju našu predanost zaštiti intelektualne svojine kao osnovne pokretačke snage inovacija sa snažnim fokusom na Evropu kao plodno tlo za njihov razvoj”, izjavio je Geogr Kreuz, Chief IP Counsel u kompaniji Huawei. “Evropsko poslovno okruženje idealno je za razvoj inovacija, a mi iz kompanije Huawei ponosni smo što se nalazimo na samom čelu procesa inovacija. Zaštita intelektualne svojine od velike je važnosti, a samim delovanjem na ovom polju postupno raste i broj prijavljenih patenata na teritoriji Evrope.”

foto: mql5.com

foto: mql5.com

Na globalnom tržištu, patenti su pokretačka snaga inovacije i razvoja. Patenti podstiču investicije koje su od vitalnog značaja u oblasti istraživanja i razvoja. Kako bi na što bolji način doprineo industriji svojim inovativnim patentima, Huawei svake godine investira više od 10% svojih prihoda u istraživanje I razvoj. Istraživačke aktivnosti kompanije u Evropi, gde više od 1900 visoko kvalifikovanih stručnjaka i konsultanata iz oblasti istraživanja i razvoja radi u kompaniji, predstavljaju kamen temeljac ove strategije. Evropska mreža istraživačkih centara, na čelu sa Evropskim istraživačkim institutom (European Research Institute – ERI) u belgijskom Levenu, dom su uspešnih saradnji sa evropskim partnerima.

Evropski zavod za patente kreće se u istom pravcu. U 2015. godini, EPO je uložio dodatne napore kako bi osigurao priliv poslovnih investicija u razvoj inovacija. Ova organizacija prva je među pet najvećih IP organizacija koja je dobila sertifikat za end-to-end proces, od priznavanja do publikacije. Osim toga, Evropski zavod za patente, napravio je značajan napredak ka jedinstvenom patentu. “EPO je učinio sve što je bilo u njegovoj moći kako bi u ovoj godini priznao prvi jedinstveni patent”, naglasio je predsednik EPO, gospodin Benoît Battistelli. “U decembru smo finalizovali sve pripreme. Nakon usvajanja pravilnika u decembru, EPO je legalno, tehnički i operativno spreman za priznavanje novog jedinstvenog patenta.”

Godišnji izveštaj EPO ukazuje na to da su prijave patenata ovoj organizaciji u 2015. godini zabeležile rast. Ukupno je prijavljeno 160 000 patenata, što predstavlja skok od 4.8% u odnosu na 2014. godinu. Broj priznatih patenata porastao je za 1.6% u 2015. godini, dostigavši broj od skoro 279 000.

Izvor: GdeInvestirati/ITsvet
Previous SAD: Za svaki potrošeni dolar na marihuanu, ekonomija zemlje prihoduje tri dolara
Next Ministarstvo turizma: 6.570 građana se prijavilo za vaučere

You might also like

Kompanije

Vraća se čovek koji je prepustio tron Alibabi i Tencentu

Pre svega dvanaest godina, najveća internet kompanija u Kini nije bio poznati div Alibaba ili Tencent. To je bila kompanija Shanda Interactive Entertainment Limited.

Industrija

Burberry: Profit nadmašio prognoze analitičara

Zarada Burberry grupe nadmašila je prognoze analitičara zahvaljujući rezanju troškova i poboljšanju trenda potrošnje u Kini.

Kompanije

Continental: Gradi se nova fabrika u Subotici

Nemačka kompanija Continental je u Subotici počela izgradnju nove fabrike za izradu delova za automobile u koju će investirati 17 miliona evra.