Dinar stagnira prema evru, kurs 123,38 dinara za evro

Dinar stagnira prema evru, kurs 123,38 dinara za evro

Vrednost dinara neznatno je promenjena prema evru u odnosu na jučerašnji dan i zvanični srednji kurs danas iznosi 123,3834 dinara za evro.

Na mesečnom nivou dinar je prema evru oslabio za 0,4 odsto, dok je u poređenju sa istim danom prošle godine srpska valuta slabija za 2,3 odsto.

Od početka godine dinar je prema evru pao za 1,4 odsto.

U odnosu na američku vrednost nacionalne valute je oslavila 0,5 odsto te je zvanični srednji kurs danas 110,0662 dinara za dolar.

Prema američkoj valuti, dinar je na mesečnom nivou slabiji za 2,2 odsto, dok je na godišnjem nivou dinar jači za 2,4 odsto.

Od početka godine dinar je prema dolaru porastao za 0,2 odsto.

Najviša vrednost dinara prema evru u ovoj godini bila je 4. januara, 121,5141 dinara, a najniža 25. februara, 123,5329 dinara za evro.

Kako bi ublažila dnevne oscilacije kursa, Narodna banka Srbije je u ovoj godini na međubankarskom deviznom tržištu prodala 500 miliona evra i kupila 10 miliona.

Previous Evropske berze u zelenom, jeftiniji evro, nafta i zlato
Next Putin naredio povlačenje ruskih snaga iz Sirije

You might also like

Kompanije

Halkbank: Snažan rast profitabilnosti u prva tri meseca 2017.

Beogradski Halkbank objavio je nerevidirane rezultate poslovanja za prvi kvartal koji pokazuju snažan rast profitabilnosti u osnovnom poslovnom području.

Banke i finansije

Sberbank: Neto dobit u prvom kvartalu veća 42%

Ruska banka Sberbank izvestila je u sredu o skoku neto dobiti u prvom tromesečju, uz više kamatne prihode i znatno manje rezervacije za gubitke po kreditima na godišnjem nivou, ali

Banke i finansije

Royal Bank of Scotland seli poslovanje u Amsterdam posle Brexita

Britanska banka Royal Bank of Scotland je izabrala Amsterdam za bazu u EU posle Brexita, saopštio je taj kreditor.