Apel svetu da pokaže saosećanje sa žrtvama bombaškog napada u Ankari

Apel svetu da pokaže saosećanje sa žrtvama bombaškog napada u Ankari

Muškarac, koji živi u Ankari, pozvao je na stranici Facebook-a svet da pokaže saosećanje sa žrtvama bombaškog napada u turskoj prestonici, u kojem je poginulo 37 osoba, kao što je to činio kada su druge evropske i svetske prestonice bile meta terorističkih napada.

“Veoma je lako pogledati terorističke napade u Londonu, Njujorku i Parizu i osetiti bol i tug zbog tih žrtava, zašto onda nije isto tako kada je u pitanju Ankara? Da li zato što jednostavno ne shvatate da Ankara nije ništa drugačija od tih gradova”, upitao je Džejms Tejlor.

U svojoj objavi, koju je podelilo više od 23.000 korisnika te društvene mreže, Tejlor je uporedio napad u Ankari sa eksplodiranjem bombe ispred robne kuće Debenhams u centru Northemptona ili u centru Birmigema ili na trgu Pikadili u Londonu.

On je naveo da, suprotno od mišljenja većine, Turska nije Bliski istok i da Ankara nije ratna zona već “normalan moderan grad poput bilo koje druge evropske prestonice dok je Kizlaj njeno srce”, preneo je Independent.

“Bili šte Šarli (Ebdo), bili ste Pariz. Hoćete li biti Ankara?”, upitao je Tejlor.

U poslednjem bombaškom napadu u Ankari poginulo je najmanje 37 osoba, izjavio je turski ministar zdravlja Mehmet Muezinoglu.

Zasad niko nije preuzeo odgovornost za sinoćnji napad, u kojem je takođe povređeno 125 osoba, a neimenovani zvaničnik je naveo da preliminarni rezultati istrage ukazuju da je ekstremistička Radnička partija Kurdistana ili neka grupa povezana sa njima odgovorna za napad.

Eksplozija je ođeknula u blizini centralnog Geven parka u nedelju u 18.35 sati, a nekon eksplozije čula se i pucnjava.

Previous MIPIM za početnike (1)
Next Treću nedelju za redom skočile cene nafte

You might also like

Društvo

Fotelje za nove funkcionere JP i ministarstva

U Službenom glasniku objavljena su imena novih direktora i vršilaca dužnosti ovih funkcija u javnim preduzećima i ministarstvima.

Društvo

Austrija: Nezaposlenost pala za 2,6 odsto

Situacija na tržištu rada u Austriji se u aprilu polako oporavlja i nezaposlenost je pala za 2,6 odsto, saopštilo je Ministarstvo za rad Austrije.

Društvo

Četvrtina građana radi na crno

Gotovo četvrtina svih zaposlenih u Srbiji trenutno radi na crno ili je privremeno zaposlena na sezonskim poslovima.