Sirija: Nema primirja u oblasti Hama

Sirija: Nema primirja u oblasti Hama

Sirijska opozicija tvrdi da je oborila vojni avion koji pripada režimskim snagama u gradu Kafr Nabudahu, u severnom delu oblasti Hame, prenosi Al Jazeera.

Opozicija tvrdi da su raketu kojom je pogođen avion ispalili pripadnici Slobodne sirijske vojske.

Reporter Al Jazeere javlja da su pobunjenici osvojili određena područja u severnom delu Hame, nakon što su Vladine vazdušne snage prekršile primirje i bacile burad bombe na grad Kafr Nabudah koji je pod kontrolom opozicije.

Pozivajući se na vojne izvore “Sputnik” piše da je jedan pilot oborenog sirijskog aviona MiG-21 poginuo prilikom pokušaja da prizemlji oštećeni avion, dok se drugi pilot uspešno katapultirao i spustio na teritoriju koja je pod kontrolom sirijske vojske.

Kako piše “Sputnik” u oblasti Hama se vode žestoke borbe sirijske armije protiv pripadnika ISIL-a i Nusra fronta, za koje ne važi prekid vatre.

Izvor:Agencije
Previous Pronađene dve rakete u avionu koji je u Beograd doleteo iz Bejruta?
Next Veća zarada: Uzgajanje životinja na otvorenom

You might also like

Geopolitika

Kriza u Gambiji: Vojska Senegala opet uvodi red

Vojska Senegala ušla je večeras na teritoriju Gambije kako bi osigurali da novi predsednik Adam Barou može da preuzme dužnost, saopštio je portparol senegalske vojske.

Geopolitika

Sirija: Vladine snage preuzele kontrolu nad više naselja u okolini Damaska

Nakon niza žestokih borbi vladine snage su preuzele kontrolu nad strateški važnim gradom Deir Al-Assafir u provinciji Damask, potvrdila je sirijska opoziciona Opservatorija za ljudska prava.

Geopolitika

Rusija priznala lična dokumenta Donbasa

Ruski predsednik Vladimir Putin potpisao je dekret o priznavanju ličnih dokumenata i registarskih tablica izdatih državljanima Ukrajine i licima bez državljanstva sa trajnim boravkom u nekim distriktima ukrajinskih regiona Donjecka