Dinar stagnira prema evru, NBS u petak prodala 20 miliona evra

Dinar stagnira prema evru, NBS u petak prodala 20 miliona evra

Vrednost nacionalne valute prema evru neznatno je promenjena u odnosu na petak i zvanični srednji kurs za ponedeljak iznosi 123,3980 dinara za evro, saopštila je Narodna banka Srbije.

Na mesečnom nivou dinar je prema evru oslabio za 0,5 odsto, dok je u poređenju sa istim danom prošle godine srpska valuta slabija za 2,3 odsto.

Od početka godine dinar je prema evru pao za 1,4 odsto.

Indikativni kurs dinara prema dolaru oslabio je za 0,3 odsto na 110,7603 dinara za jedan dolar.

Prema američkoj valuti, dinar je na mesečnom nivou slabiji za 1,9 odsto, dok je na godišnjem nivou dinar jači za 2,7 odsto.

Od početka godine dinar je prema dolaru porastao za 0,4 odsto.

Najviša vrednost dinara prema evru u ovoj godini bila je 4. januara, 121,5141 dinara, a najniža 25. februara, 123,5329 dinara za evro.

Kako bi ublažila dnevne oscilacije kursa, Narodna banka Srbije je un petak intervenisala prodajom 20 miliona evra na međubankarskom deviznom tržištu.

Od početka godine NBS je na deviznom tržištu prodala 490 miliona evra (uključujući i jučerašnju) i kupila 10 miliona.

Previous Potrošačke cene u Srbiji u februaru smanjene za 0,1 odsto
Next Zaduživanje nikad jeftinije, prilika da Srbija refinansira devizni javni dug

You might also like

Berza

Azijske berze: Solidan rast indeksa

Na azijskim berzama u utorak su cene akcija porasle, prateći jučerašnji uspon Wall Streeta, nakon pozitivnih komentara predsednice Feda Janet Yellen u vezi američke ekonomije.

Berza

Dinar stagnira prema evru, ojačao u odnosu na dolar

Zvanični srednji kurs danas iznosi 123,4465 dinara za jedan evro, što predstavlja neznatnu promenu dinara prema zajedničkoj evropskoj valuti u odnosu na trgovanje u sredu.

Berza

Dinar stagnira, NBS juče prodala 15 miliona evra

Zvanični srednji kurs u ponedeljak, 28. marta će biti 122,8815, što predstavlja neznatnu promenu dinara prema evru u odnosu na petak, saopštila je Narodna banka Srbije.