UN: Izbori u Siriji za 18 meseci

UN: Izbori u Siriji za 18 meseci

Pod pokroviteljstvom UN u Siriji bi se za 18 meseci trebali održati izbori, rekao je za RIA Novosti specijalni izaslanik Ujedinjenih nacija za Siriju, Staffan de Mistura.

“U Ženevi između 14. i 24. marta treba da budu održani pregovori o Siriji, čija će ključna tema biti kreiranje nove vlade, novi Ustav i održavanje izbora. Oni treba da se održe u roku od 18 meseci, počev od 14. marta”, rekao je de Mistura.

Prethodna runda pregovora prekinuta je u februaru prošle godine u Ženevi, zbog opšteg nezadovoljstva, uzrokovanog ruskim bombardovanjem Sirije, navela je agencija Frans pres.

Dogovor o primirju postignut je 27. februara i od tada se uglavnom poštuje.

Sirijske vlasti saopštile su da će poslati delegaciju u Ženevu, ali opozicija još o tome nije donela definitivnu odluku.

Sirijski predsednik Bashar al-Assad je krajem februara raspisao parlamentarne izbore za 13. april.

Asad je raspisao izbore pošto su SAD i Rusija objavile dogovor o prekidu neprijateljstva u Siriji.

Izvor:Agencije
Previous Željko Sertić: Uskoro javni poziv za Galeniku
Next Samsung predviđa budućnost televizije

You might also like

Geopolitika

Egipat: Napad na Kopte koji su putovali prema manastiru

Najmanje 26 osoba je danas ubijeno u Egiptu u napadu naoružane grupe na autobus u kom su se nalazili Kopti, javili su egipatski mediji, pozivajući se na svedoke i medicinske

Geopolitika

Sjedinjene Države šalju dodatne snage u Siriju

Sjedinjene Države će narednih nedelja poslati u Siriju dodatnih 250 pripadnika specijalnih jedinica, izjavio je Ben Rhodes, zamenik američkog savetnika za nacionalnu bezbednost, prenosi CNN.

Geopolitika

Turska ne dozvoljava nemačkim zvaničnicima posetu vazdušnoj bazi Indžirlik

Turska blokira planove zamenika ministarke odbrane Nemačke, Ralfa Brauksiepea da poseti vazdušnu bazu Indžirlik u Turskoj u julu, izjavio je portparol nemačkog ministarstva odbrane danas.