Dinar bez promene prema evru, snažan rast u odnosu na dolar

Vrednost dinara neznatno je promenjena prema evru u odnosu na jučerašnji dan i zvanični srednji kurs danas iznosi 123,4463 dinara za evro.

Na mesečnom nivou dinar je prema evru oslabio za 0,6 odsto, dok je u poređenju sa istim danom prošle godine srpska valuta slabija za 2,0 odsto.

Od početka godine dinar je prema evru pao za 1,5 odsto.

U odnosu na američku vrednost nacionalne valute je porasla 1,7 odsto te je zvanični srednji kurs danas 110,4467 dinara za dolar.

Prema američkoj valuti, dinar je na mesečnom nivou slabiji za 1,6 odsto, dok je na godišnjem nivou dinar jači za 2,5 odsto.

Od početka godine dinar je prema dolaru porastao za 0,7 odsto.

Najviša vrednost dinara prema evru u ovoj godini bila je 4. januara, 121,5141 dinara, a najniža 25. februara, 123,5329 dinara za evro.

Kako bi ublažila dnevne oscilacije kursa, Narodna banka Srbije juče je intervenisala prodajom 10 miliona evra na međubankarskom deviznom tržištu.

Od početka godine NBS je na deviznom tržištu prodala 470 miliona evra i kupila 10 miliona.

Previous Bajatović: Konsultantska kuća radi due diligence, nova strategija Srbijagasa
Next Beograd od turizma u januaru zaradio 33,6 miliona evra

You might also like

Berza

Wall Street: Pad indeksa usled globalnih ekonomskih slabosti

Na Wall Streetu su u četvrtak cene akcija oštro pale jer ulagače ponovno zabrinjava slabost globalne ekonomije i pad cena nafte, pa se klone rizičnijih investicija.

Svetske berze

Wall Street: Indeksi podstaknuti poslovnim izveštajima

Na Wall Streetu su u četvrtak cene akcija znatno porasle, zahvaljujući boljim nego što se očekivalo poslovnim rezultatima nekoliko kompanija, pri čemu je Nasdaq indeks dostigao rekordni nivo.

Berza

Dinar ojačao, evro 119,1626 dinara za evro

Dinar je danas ojačao prema evru za 0,1 odsto treći dan uzastopno i zvanični srednji kurs iznosi 119,1626 dinara za evro, objavila je Narodna banka Srbije.