Beogradska berza: Energoprojekt dobitnik dana uz skok cene od 2,1 posto

Beogradska berza: Energoprojekt dobitnik dana uz skok cene od 2,1 posto

Poslednji dan u trgovačkoj sedmici protekao je u dominaciji Energoprojekt holdinga (ENHL), dok je tržište akcija mereno indeksom Belex15 skočilo 0,4% na 598,4 poena. Ukupan promet u trgovanju iznosio je 140,6 miliona RSD (1,14 miliona EUR).

Energoprojekt je bio ubedljivo najprometnija akcija sa realizacijom od 119,6 miliona RSD po prosečnoj ceni od 971 RSD što je 2,1% više u odnosu na juče. Najveći deo prometa ostvaren je u samoj jednoj transakciji na nivou od 970 RSD, kada je isprometovano 1,1% od ukupnog broja akcija, dok je dnevni maksimum dostizan na nivou od 1.000 RSD.

Aerodrom „Nikola Tesla“ (AERO) je zabeležio solidan promet od 5,3 miliona RSD po prosečnoj ceni od 940 RSD, dok je Naftna industrija Srbije (NIIS) uz trgovanje od 2,7 miliona RSD porasla 0,9% na 580 RSD. I danas je nastavljen uzlazni trend ove najlikvidnije hartije domaćeg tržišta koja je tokom proteklih osam dana dobila na vrednosti 7,6%. AIK banka (AIKB), koja je juče saopštila da je većinski vlasnik putem javne ponude stigao nadomak 92% akcija, ostvarila je promet od 5,9 miliona RSD po prosečnoj ceni od 1.801 RSD.

Odlično trgovanje od nepuna četiri miliona RSD po prosečnoj ceni od 5.120 RSD registrovao je Imlek (IMLK), dok su gubitnici bile prioritetne akcije Philip Morrisa (DINNPB) i Komercijalne banke (KMBNPB) koje su pale 16,9% odnosno 13,1%. Komercijalna banka je danas najavila da će u utorak, 15. marta, objaviti finansijski izveštaj za prošlu godinu.

Danas nije bilo trgovanja državnim dužničkim hartijama.

Previous Kostić stigao do 92 odsto vlasništva u AIK banci
Next Kada će automobili sa električnim pogonom biti masovno prihvaćeni?

You might also like

Svetske berze

Ugalj postao “vruća roba” na svetskim tržištima, analitičari predviđaju rast cena od 20 do 50 odsto, ako…

Uprkos svim prognozama o “smrti” uglja, on je u ovoj godini postao jedna od “vrućih roba” na svetskim tržištima a pravo vaskrsnuće mu tek predstoji, piše Bloomberg.

Berza

Dinar ojačao 0,1 odsto prema evru

Dinar je ojačao 0,1 odsto prema evru i zvanični srednji kurs za sredu iznosi 123,3785 dinara za jedan evro.

Svetske berze

Evropske berze: Katalonska kriza zabrinula ulagače

Na evropskim berzama u sredu se trguje oprezno, pri čemu su zbog katalonske krize pod najvećim pritiskom španske i akcije banaka.