Skok Kanadskog deficita

Skok Kanadskog deficita

Kanada je započela 2016. godinu s blagim rastom izvoza, koji je, međutim, nadmašio skok uvoza, što je rezultiralo povećanjem trgovinskog deficita.

Deficit je skočio na 655 miliona kanadskih dolara (488 miliona američkih dolara), saopštila je vlada u Otavi.
Spoljnotrgovinski defict je proširen u poređenju sa revidiranim iznosom deficita za decembar prošle godine od 631 milion kanadskih dolara (470 miliona američkih dolara).

Kanadska agencija za statistiku je saopštila da je izvoz porastao za 1,0 odsto u januaru na 46 milijardi kanadskih dolara, dok je uvoz povećan za 1,1 procenat na 46,7 milijardi.

Izvor: GdeInvestirati/Tanjug
Previous Otkazano saslušanje Vojislava Šešelja, lider radikala zapalio zastave EU i NATO
Next Prošle godine bonusi na Wall Streetu smanjeni na 'samo' 146 hiljada dolara

You might also like

Makroekonomija

Smena u 10 najvećih ekonomija sveta

Najnaseljenija američka savezna država, Kalifornija, pretekla je Francusku kao šesta najveća ekonomija na svetu, zahvaljujući snažnom privrednom rastu i jačanju američkog dolara prema drugim valutama.

Makroekonomija

Japanski BDP porastao iznad očekivanja

Bruto domaći proizvod Japana porastao je za 1,9 posto u drugom kvartalu u odnosu na isto lanjsko razdoblje, potpomognut poboljšanom ličnom potrošnjom, no i dalje su prisutni rizici zbog globalne trgovinske

Makroekonomija

Investitori povukli 380 miliona dolara iz italijanskih fondova

Investitori su povukli prošle sedmice rekordnih 380 miliona dolara iz italijanskih fondova kapitala strahujući od osnivanja evroskeptične vlade u Rimu.