Otkazano saslušanje Vojislava Šešelja, lider radikala zapalio zastave EU i NATO

Otkazano saslušanje Vojislava Šešelja, lider radikala zapalio zastave EU i NATO

Viši sud u Beogradu saopštio je da je otkazano za danas najavljeno saslušanje predsednika Srpske radikalne stranke (SRS) Vojislava Šešelja u postupku za njegovo izručenje Haškom tribunalu.

Sudija za prethodni postupak Odeljenja za ratne zločine otkazao je saslušanje Šešelja iz procesnih razloga, o čemu je lider SRS-a obavešten juče u ranim popodnevnim časovima.

Novi datum saslušanja biće naknadno određen, naveo je Sud. Šešelj je ranije rekao da će se odazvati pozivu Višeg suda.

Haški tribunal najavio je da će 31. marta doneti presudu Šešelju i naložio Vladi Srbije da obezbedi njegovo prisustvo na izricanju presude. Šešelj je više puta ponovio da neće dobrovoljno otići u Hag.

Šešelj zapalio zastaveLider radikala zapalio zastave EU i NATO

Predsednik Srpske radikalne stranke (SRS) Vojislav Šešelj je došao u Viši sud u Beogradu ali ga obezbeđenje nije pustilo u zgradu jer je saslušanje u postupku za njegovo izručenje Haškom tribunalu otkazano.

Ispred zgrade u Ustaničkoj ulici okupilo se stotinak pristalica SRS kojima je Šešelj pročitao pismo koje je dobio od suda, a u kome se navodi da su razlozi za odlaganje njegovog saslušanja to što iz Haškog tribunal nije stigao odgovor na određena proceduralna pitanja upućena od strane Srbije.

Saslušanje će biti zakazano kad odgovori stignu.

Šešelj je u znak protesta na stepenicama na ulazu Specijalnog suda zapalio zastave EU i NATO i ponovio da dobrovoljno neće otići u Hag.

Rekao je da će se radikali boriti svim sredstvima i da troje funkcionera SRS ne odu Hag, koji je tražio njihovo hapšenje i izručenje.

Izvor:N1
Previous Azijske berze: Indeksi u plusu zbog popuštanja monetarne politike
Next Skok Kanadskog deficita

You might also like

Društvo

Surčinci i dalje najplaćeniji

Prosečna beogradska plata prošle godine iznosila je 60.142 dinara, a novosadska 54.357 dinara.

Društvo

Obaveštenje za poreske obveznike koji poreski dug izmiruju na rate

Poreska uprava Srbije objavila je da se za plaćanje poreskog duga na rate obračunava kamatna stopa jednaka godišnjoj referentoj kamatnoj stopi Narodne banke Srbije.

Društvo

Rasim Ljajić otvorio poslovnu konferenciju „Srbija-Kina“

Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić i guverner kineske provincije Šansi Hu Heping otvorili su danas poslovnu konferenciju “Srbija-Kina, investicije, trgovina i turizam”, koja se održava drugog dana Međunarodnog