“Dolazak Lidla je izazov za Moje brendove”

“Dolazak Lidla je izazov za Moje brendove”

Dolazak nemačkog trgovinskog lanca Lidl ne predstavlja pretnju već način da kompanija Moji brendovi još bolje pozicionira svoje proizvode.

To je izjavila direktorka korporativnih i regulatornih poslova kompanije Moji brendovi Svetlana Glumac koja u svom sastavu ima četiri vodeća brenda u Srbiji – Imlek, Bambi, Knjaz Miloš i Mlekaru Subotica.

Ona je u startu odbacila mogućnost da će, sa stanovišta konkurentnosti, dolazak Lidla u Srbiju biti izazov za Moje brendove, kao što je Ljerka Puljić iz hrvatskog Agrokora rekla da je to izazov za njihovu kompaniju.

“Puljić je to rekla iz perspektive njihovog ritejla, koji se tamo zove Konzum, a kod nas je to Idea. Verujem da se i kod nas u Srbiji neki plaše, jer je to prava konkurencija. Međutim, za ‘Moje brendove’ nije nikakva konkurencija, već način da što bolje plasiramo naše proizvode i da se ritejl na srpskom tržištu bori da svojim dobavljačima pruži bolje uslove“, objasnila je Glumac.

Ona je uverena da će ta kompanija dolaskom samo profitirati, a nikako izgubiti.

“Mi smo lider u regionu i ne plašimo se konkurencije. Gledamo na konkurentnost kao na nešto vrlo podsticajno”, rekla je Glumac.

Prema njenim rečima, Moji brendovi ulažu u dobar menadžment, inovacije i nove tehnologije, što ih samo čini boljim.

Govoreći o investicijama te kompanije, ona je istakla dve velike investicije krajem prošle godine, od kada su Moji brendovi to i postali, odnosno otkad je Danube Foods grupa prodata investicionom fondu Mid Europa Partners.

“Imali smo veliku investiciju od 10 miliona evra u Bambi, u novi proizvodni pogon “plazme” i to je jedina takva fabrika u jugoistočnoj Evropi. A kada je reč o mlekarskoj industriji, uložli smo u Mlekaru Subotica u proizvodnju sira. Naši tvrdi sirevi se dobro izvoze u Rusiju, pa smo uložili u novu proizvodnu liniju za sir”, rekla je Glumac.

Izvor: Tanjug
Previous Sertić: Uskoro javni poziv za Galeniku
Next Ingvar Kamprad: Oblačim se na buvljaku

You might also like

Saobraćaj

Od 13. januara 2018. direktni letovi Beograd-Teheran

Iranska nacionalna aviokompanija Iran Air uspostaviće od 13. januara sa Aerodroma Nikola Tesla direktne letove iz Beograda za Teheran.

Energetika i naftna industrija

Danas ističe tender za izbor strateškog partnera za RTB Bor

Danas ističe tender za izbor strateškog partnera za Rudarsko-topioničarski basen u Boru.

Saobraćaj

EK: Volkswagen varao kupce, nejednak tretman američkih i evropskih potrošača

Evropska komesarka za pravosuđe Vera Jurova ocenila je da je auto-gigant Volkswagen (VW) izveo ogromnu prevaru s vozilima s dizel-motorima, kršeći propise većine zemalja EU o zaštiti potrošača.