RWE u Britaniji gasi 2.400 radnih mesta

RWE u Britaniji gasi 2.400 radnih mesta

Nemački energetski gigant RWE potvrdio je pad profita i u 2016. Njegova britanska filijala za isporuku električne energije planira ukidanje 2.400 radnih mesta.

“Kompanija planira nove korake za povećanje operativne efikasnosti, sa fokusom na konvencionalnu proizvodnju električne energije i na britanski ogranak koji planira sveobuhvatnu restrukturu poslovanja”, navodi se u saopštenju RWE-a, a prenosi agencija France press.

U odvojenom saopštenju, britanska filijala RWE-a, Npower, navela je da će otpustiti 2.400 radnika, pošto je prošle godine uknjižila veliki gubitak zbog jake konkurencije i pada prodaje.

Npauer, koji raspolaže ukupnom radnom snagom od 11.500 zaposlenih, saopštio je da je prošle godine imao “izuzetno razočaravajuće performanse”, zbog čega je doneta odluka da se do 2018. godine otpusti 2.400 radnika.

Na nivou grupacije, RWE je potvrdio preliminarne rezultate o poslovanju u 2015. godini, navodeći da je profit iz poslovanja grupacije pao za četiri odsto, na 3,8 milijardi evra, dok je neto profit smanjen za 12 odsto, na 1,1 milijardu evra.

Za tekuću godinu, RWE predviđa značajan pad profita, pri čemu će profit iz poslovanja, prema projekcijama, pasti na 2,8-3,1 milijardu evra, a prilagođeni neto profit na 500-700 miliona evra.

Izvor: GdeInvestirati/Tanjug
Previous Beogradska berza: Nastavak rasta indeksa
Next EU: Grčki ratari vraćaju po 500 evra

You might also like

IT

Skype sada ima mogućnost prevođenja u realnom vremenu

Skype funkcija prevođenja u realnom vremenu više nije limitirana samo na Skype-to-Skype razgovore.

Saobraćaj

Infrastrukturni projekti interesantni investitorima iz UAE

Predstavnici Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Vlade Republike Srbije razgovarali su sa delegacijom kompanije “Abu Dhabi investment authority” iz Ujedinjenih Arapskih Emirata o infrastrukturnim planovima Srbije u narednom periodu.

IT

Huawei ostvario najveći rast prihoda još od 2008. godine

Kineska kompanija Huawei zabeležila je godišnji prihod od 61 milijardu dolara u 2015. godini, što nam govori da je rast u odnosu na prethodnu godinu bio čak 37 posto.